Protest la primăria din Focșani! Oamenii acuză că nu și-au primit salariile

Publicat: 14/06/2021 | 09:22

Activitățile desfășurate de Primăria Focșani sunt blocate în această dimineață din cauza protestelor făcute de angajații instituției. Oamenii sunt revoltați de faptul că nu şi-au primit salariile, plăţile neputând fi efectuate, conform primarului Cristi Misăilă, ca urmare a invalidării bugetului municipiului de către Ministerul de Finanţe. 

De o săptămână funcționarii așteaptă să încaseze veniturile salariale care li se cuvin, însă acest lucru este imposibil de realizat din cauza blocajului în care se află bugetul municipiului. Din acest motiv, angajații primăriei cer  cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliţiei majoritare PNL-USR-PLUS, situaţie care a dus la invalidare, ulterior,de către Ministerul de Finanţe.

„Modul în care a fost aprobat bugetul Municipiului Focşani nu doar că a încălcat legea, dar pune în pericol interesele legitime, drepturile şi obligaţii atât ale instituţiilor publice de interes local, cât şi ale personalului din cadrul aparatului de specialitate, motiv pentru care am decis, ca sindicat al personalului din cadrul Primăriei municipiului Focşani, să întreprindem demersuri procedurale necesare, administrative şi judiciare, pentru a solicita într-o primă etapă revocarea, iar dacă solicitarea de revocare cuprinsă în prezenta cerere va fi respinsă, suspendarea executării şi anularea Hotărârii Consiliului local nr. 101 din 10 mai 2021, respectiv anularea acesteia.”, se menţionează într-un comunicat al Sindicatului Sintax 2010.

CITEȘTE ȘI ACCIDENT GRAV LA VAMA NĂDLAC. UN MICROBUZ PLIN CU PASAGERI A INTRAT ÎN COLIZIUNE CU UN TIR

Sursă foto: news.ro