Protest inedit la un liceu din Dăbuleni. Zeci de elevi și părinți cer demisia directorului, după ce mai mulți copii s-au intoxicat la școală – VIDEO

Publicat: 17/02/2020 | 14:14

Mai mulți elevi și părinți au protestat, luni, în fața Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni. Aceştia au cerut demisia conducerii, după ce nouă copii s-au intoxicat la școală şi încă nu se cunosc cauzele.

Elevii au scandat „Demisia” după ce nouă dintre colegii lor au ajuns, zilele trecute, la spital din cauza unei intoxicații.

În acel moment, ISU a spus că este foarte posibil să fie vorba de o intoxicație produsă de substanţele de dezinsecţie. În aer nu au fost însă depistate substanțe periculoase care să provoace stările de leşin alea elevilor.

Încă nu se cunoaște cauza concretă a incidentului, iar cercetările continuă.

Un număr de 26 de elevi  de la școala din comuna Daneți, județul Dolj, dar şi din Dăbuleni, au avut nevoie, miercurea trecută, de îngrijiri medicale, după ce s-au simţit rău la cursuri. (VEZI ȘI: TEODORA ȘI MARIUS SUNT TINERII GĂSIȚI MORȚI ÎNTR-O CASĂ DIN TÂRGU-JIU. CEI DOI SE PREGĂTEAU SĂ FACĂ NUNTA)

Autoritățile, altertate de profesori

Șeful ISU Dolj, Florea Constantin, a declarat că elevii din Daneți au ajuns la dispensarul din localitate, după ce la școală s-au simțit rău, au avut dureri de cap și vărsături. Autoritățile au fost alertate de profesori.

„Elevii prezintă stări de vomă și dureri abdominale. Starea de rău a apărut la ora de educaţie fizică și sport. Este posibil ca elevii sa ajungă la SJU Craiova. Rămâne ca părinții să își dea acordul.

Diagnosticul este intoxicație cu o substanță necunoscută. Ieri a fost făcută dezinfecție în școală cu o firma”, a declarat, miercurea trecută, Adriana Cojocaru, director adjunct al Liceului Constantin Brâncoveanu, din Dăbuleni.