Protejarea gurii și a nasului, în spațiul public, obligatorie de luni. Pentru cine este valabilă această nouă interdicție

Publicat: 05/04/2020 | 20:55

Comitetul pentru Situații de Urgență al județului Suceava a hotărât, în cursul zilei de duminică, purtarea obligatorie a unui mijloc de protecție a gurii și nasului, în mijloacele de transport.

Potrivit site-ului Monitorul de Suceava, regula se aplică și în toate zonele și spațiile publice din municipiul Suceava, aflat în carantină, și în cele 8 comune din zona de protecție: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Ce faci dacă nu ai mască

Dacă se întâmplă ca cetățenii să nu aibă mască trebuie să poarte fulare, eșarfe, bandane etc, astfel încât nasul și gura să fie acoperite. Măsura se aplică de luni, 6 aprilie a.c..

În celelalte localități din județ, măsura are caracter de recomandare, a precizat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, și aplicarea ei este la latitudinea autorităților locale.

Administratorii și conducătorii instituțiilor sunt responsabili de a nu permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport, în incintele clădirilor și spațiilor publice fără mijloace de protecție minimale.

Imagine de Juraj Varga de la Pixabay