Proprietarul Louis Vuitton va produce dezinfectant pentru mâini și îl va distribui gratuit către 39 de spitale din Paris

Publicat: 16/03/2020 | 13:59

În contextul pandemiei de coronavirus, care a provocat o panică generală, mai multe companii mari s-au mobilizat și ajută comunitate cu tot felul de donații. La fel procedează și compania franceză LVMH, cea care deține Louis Vuitton și alte branduri de lux. Aceasta a anunțat că va produce gel dezinfectant pe liniile de fabricație a parfumurilor și cosmeticelor.

Conform BBC și The Guardian, LVMH va livra gratuit gelul autorităților medicale din Franța cu scopul de a oferi ajutorul pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Astfel, un număr de 39 de spitale publice din Paris vor beneficia de dezinfectantul produs de companie.

Compania LVMH deține branduri mari de parfumuri și cosmetice precum: Acqua di Parma, Fenty Beauty by Rihanna, Givenchy, Guerlain, Kendo, Kenzo, Marc Jacobs, Christian Dior, dar și branduri ca Moet & Chandon, Tag Heuer și Bulgari. (CITEȘTE ȘI: AVERTISMENTUL CERCETĂTORILOR: IBUPROFENUL AGRAVEAZĂ INFECȚIA CU NOUL CORONAVIRUS! DESCOPERIRI ULUITOARE FĂCUTE LA PERSOANELE DEPISTATE CU COVID-19)

În aceeași notă guvernul francez a impus o măsură prin care prețul pentru gelul dezinfectant să nu depășească mai mult de trei euro pentru o sticlă de 100 de ml, pentru a preveni o scumpire exagerată a produsului, de către cei care vor să câștige sume mari de bani profitând de situația actuală și de cererea mare de pe piață. (VEZI ȘI: STAREA LUI VERGIL CHIŢAC S-A AGRAVAT! MESAJUL DE ULTIMA ORĂ AL FIICEI PRIMULUI POLITICIAN ROMÂN INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS)

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Franța a închis restaurante, cafenele și magazinele cu produse neesențiale.

În acest moment, la nivel mondial au fost confirmate 169,387 de persoane infectate, dintre care 6,513 de morți.