Proiectarea unei terase de lux pentru realaxare și distracție

Publicat: 13/05/2021 | 11:48

Fie că dețineți o pensiune, un hotel sau un restaurant, o soluție pentru a face față multor obstacole în ziua de azi (concurența acerbă, respectarea reglementărilor privind siguranța și sănătatea în contextul pandemiei de coronavirus) și de a atrage mai mulți clienți la terasă, este de a amenaja acest spațiu cu structuri exterioare de umbră. Acestea au au un aspect modern și pot crea o atmosferă confortabilă și frumoasă, pe tot parcursul anului.

Pergolele de terasă oferă numeroase avantaje iubitorilor de aer proaspăt. Cele mai populare în prezent sunt pergolele bioclimatice, care garantează protecție absolută împotriva factorilor nefavorabili de mediu – vânt, ploaie, soare arzător de vară. Acestea pot avea și sisteme din sticlă glisantă care să închidă laturile perimetrale și să asigure mai mult confort pe terasă, în orice perioadă din an.

Terasa poate fi închisă parțial pentru a fi transformată într-un loc protejat de factorii de mediu – praf, vânt, ploaie – și  astfel să fie pe placul clienților, care preferă să ia masa în oraș. Prin aceste sisteme de sticlă glisantă se obțin o serie de avantaje și anume:

 • Sunt ușor de deschis și închis, printr-un mod simplu și confortabil
 • Au profile din aluminiu, rezistente la deformare
 • Sunt ușor de curățat și întreținut
 • Delimitează spațiul terasei și îl protejează de soare, vânt, ploaie
 • Panourile din sticlă glisantă sunt destul de groase și pot fi în diferite nuanțe; ele pot avea și 10-12 mm grosime, deci pot proteja împotriva zgomotului
 • Sunt sisteme sigure, care creează un ambient foarte plăcut pe terasă.

Pergolele din gama Sun Leader au astfel de sisteme cu sticlă rezistentă și pot fi o opțiune excelentă pentru verande, terase, mansarde, balcoane, foișoare, etc. Suportul pergolelor realizat din aluminiu este foarte stabil, iar acoperișul este impermeabil 100%. Ele oferă umbră, dar sunt ideale și pentru a fi utilizate pe vreme de ploaie.

Există o serie de proiecte închideri terase din care puteți alege, din oferta specialiștilor de la Sun Leader – care au peste 40 de ani experiență în domeniu. De exemplu, puteți alege:

 • Pergole cu acoperiș retractabil cu membrana PVC
 • Pergole curbate retractabile
 • Pergole bioclimatice cu lamele din aluminiu, foarte rezistente la zăpadă
 • Pergole cu structuri independente, pentru organizarea de evenimente
 • Pergole de tip umbrelă, elegante, așezate în consolă.

Și spațiile de pe acoperișul unor clădiri – hoteluri, ansambluri rezidențiale – pot fi locuri în care atmosfera să fie unică pentru distracție și relaxare. Cu pergole cu acoperiș retractabil, un astfel de spațiu poate fi transformat într-o zonă de lux, excelentă pentru delectare în timpul liber.

Pergola poate fi perfectă atât pentru mediul comercial, rezidențial, cât și pentru sectorul HoReCa. Ea poate fi utilizată la hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, piscine, etc.

Chiar și cei care locuiesc într-un apartament rezidențial sau de tip penthouse cu terasă pot instala o pergolă, care le va oferi posibilitatea de a sta la aer afară,  în acest loc, pe tot parcusul anului. Acoperișul pergolei are capacitatea de a proteja în mod eficient proprietatea de razele ultraviolete supărătoare, de precipitații – ploaie și zăpadă.

Pergola este o soluție optimă pentru extinderea spațiului unui restaurant, oferind în același timp și condiții foarte bune de a petrece timpul liber la aer, savurând o băutură sau un preparat culinar. În general pergolele au un design ultra moden și dispun de o tehnologie avansată. Acest lucru este foarte important mai ales pentru patronii de restaurante, cafenele, baruri, sau oamenii de afaceri din sectorul HoReCa.

În prezent, patronii doresc mai mult ca niciodată să-și reînoiască imaginea restaurantelor, mai ales că se apropie sezonul de vară. Amenajarea teraselor cu pergole este o idee genială, având în vedere că ele pot atrage și mai mulți clienți la terase. Succesul lor în acest an se datorează faptului că pergolele oferă rezultate excelente în ceea ce privește creșterea suprafeței rezervate clienților.