Program STB și Metrorex de Crăciun. Cum circulă mijloacele de transport și care e orarul de transport

Publicat: 24/12/2019 | 08:00

Program STB și Metrorex de Crăciun. Cum circulă mijloacele de transport și care e orarul de transport.

Cum circulă metroul de Crăciun

Astfel, în zilele de 23, 24, 30, 31 decembrie, precum și 3, 4 ianuarie 2020, metrourile vor circula după următorul program: trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) și Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute; pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute; pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

Metrorex a anunțat, într-un comunicat, că trenurile vor circula de Crăciun (25 decembrie), precum și în zilele de 26, 27, 28 și 29 decembrie 2019 conform graficelor pentru zilele de week-end și de sărbători legale.

Programul STB de Crăciun

În zilele de 25 și 26 decembrie, liniile de transport public ale Societății de Transport din Bucurețti (STB) vor funcționa după programul adaptat unei zile de duminică, astfel ca parcul va fi unul redus, potrivit unui comunicat al STB. În plus, pentru accesul publicului în siguranță la „Târgul de Crăciun București”, vehiculele liniilor care funcționează în zona Piața Constituției și pe arterele adiacente acesteia, vor circula pe trasee modificate între orele 17:00 – 24:00.

Astfel, linia de autobuz 136 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „CET Vest Militari” și intersecția Calea 13 Septembrie/Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertății, cu întoarcere în rondul Regina Maria.

Linia de autobuz 361 va funcționa în pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Calea Victoriei/ Str. Națiunile Unite/ Splaiul Independenței, apoi pe un traseu modificat pe Splaiul Independenței, până la Piața Unirii. Pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”, linia expres 784 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Aeroport Henri Coandă” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Piața Unirii. Pe celălalt sens, traseul nu se modifică.

Linia de noapte N121 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Zețari” și Piața Arsenalului (Calea 13 Septembrie/ Str. Izvor), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Str. Izvor, Bd. Națiunile Unite, Splaiul Independenței, până la Piața Unirii.