Program schimbat în supermarketuri?! Alexandru Rafila a făcut anunțul. Când ar trebui să meargă tinerii la cumpărături

Publicat: 20/04/2020 | 12:54

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, consideră că programul supermarketurilor ar trebui prelungit pe durata stării de urgență. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, tinerii ar avea posibilitatea să meargă la cumpărături în timpul nopții, iar aglomerația nu ar mai exista ca în prezent.

VEZI AICI: LISTA ȚĂRILOR UNDE ÎNCEPE RELAXAREA INTERDICȚIILOR ÎN PANDEMIA DE COVID-19. ÎN ROMÂNIA…

Cred că, deși au fost luate decizii corecte, anumite aspecte, care să facă mai rezonabilă viața oamenilor în această perioadă, se pot îmbunătăți. Aș stimula marile rețele de magazine să extindă programul, să încurajăm persoanele tinere să meargă seara, în cursul nopții la cumpărături, și să le degreveze în timpul zilei”, a spus Alexandru Rafila, potrivit dcnews.ro.

COVID-19. Puști de 5 ani, rămas fără bunic de Paște: „Dar dacă îl sunăm după o vreme, când ni se face dor de el, cine o să răspundă la telefon?”

România, aproape de vârful pandemiei

Altfel, potrivit specialiștilor, țara noastră se apropie cu pași repezi de vârful pandemiei, iar dacă populația va respecta regulile de izolare, până la finalul lunii aprilie numărul de cazuri noi ar putea să scadă semnificativ.

NU RATA: SE PRELUNGEȘTE DIN NOU STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA?! PE CE DATĂ VA REVENI VIAȚA NOASTRĂ LA NORMAL

Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de un vârf și sperăm ca apoi să avem una, două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a spus Nelu Tataru la Antena 3.