Prognoza meteo: Vremea rămâne capricioasă în Capitală! ANM a emis un cod portocaliu de ploi abundente în mai multe zone din țară

Publicat: 20/06/2021 | 10:40

Vremea se menține capricioasă în aproape toată țara. În Capitală sunt așteptate perioade cu averse și descărcări electrice, iar în restul țării vremea prezintă o instabilitate atmosferică accentuată.

Cum o să fie vremea în București?

Potrivit Administraţia Naţională de Meteorologie, Capital nu o să fie nici azi scutită de ploi. În intervalul 20.06.2021 ora 10:00 – 21.06.2021 ora 22:00 în zona municipiului București cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ METEO! COD ROȘU DE VREME REA ÎN DOUĂ JUDEȚE DIN ȚARĂ)

În intervalul 21.06.2021 ora 11:00 – 21.06.2021 ora 22:00 cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

ANM a emis cod portocaliu de ploi abundente

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe zone din țară. Astfel, în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00 în Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse60…80 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania.

Prognoza meteo pentru 20 iunie

În cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

(VEZI ȘI: PROGNOZA METEO. CE TEMPERATURI ȘI CE CANTITĂȚI DE PRECIPITAȚII VOR FI ÎN ROMÂNIA, ÎN URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI)