Prognoza meteo vineri, 14 mai. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius

Publicat: 14/05/2021 | 08:40

Meteorologii ANM anunță că vremea rămâne instabilă cu înnorări temporare mai accentuate seara și noaptea, când vor cădea averse și posibile descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade Celsius.

În majoritatea regiunilor țării și mai ales în regiunile nordice vor cădea ploi însemnate. În regiunile sudice, atmosfera va fi mai plăcută, cu cer însorit soarele și maxime de până la 26 de grade. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în vestul și estul teritoriului, precum și la munte.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată la nivelul întregii țări și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala, cu precădere în jumătatea de nord a țării.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp.

Cum va fi vremea la munte

Vreme instabilă si în zona montană, vineri, în special în Carpații Orientali și în Munții Apuseni. Ploua însemnat și se pot strânge cantități mari de apă. Temperaturile mai ridicate se înregistrează în masivele sudice. Temperaturile vor urca până la maxime de 15 grade și minime de 5 grade.

Cum va fi vremea pe litoral

La malul mării avem vreme destul de frumoasă, dar cu înnorări temporare și de scurtă durată. Temperatura maximă va atinge 23 de grade Celsius, iar cea minimă va înregistra 12 grade la primele ore ale dimineții. Vântul va sufla cu o viteză de 24 km/h.