Prognoza meteo: România, sub cod galben de ninsori până mâine seară! Județele în care se dezlănțuie iadul alb

Publicat: 28/01/2020 | 11:41

Vești neplăcute de la reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie (ANM)! Ei au emis o avertizare de cod galben de ninsori care începe în această seară și se încheie peste aproape 24 de ore. Meteorologii au anunțat care sunt județele în care se dezlănțuie iadul alb, deși, acum, în aproape toată țara este o vreme însorită.

Citește și: Curs valutar BNR, 28 ianuarie 2020. Euro și dolarul s-au scumpit din nou

Cod galben de ninsori în județele din centru, nord și vest

ANM a emis marți o alertă meteo de vremă severă de vânt și ninsori, valabilă în intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00. Sunt vizate județe din centrul, nordul și vestul țării. Pe de altă parte, în Capitală sunt așteptate ploi, potrivit unei prognoze speciale pentru București.

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, relatează stirileprotv.ro.

România, sub cod galben de ninsori până mâine seară! Județele în care se dezlănțuie iadul alb © Pro TV
România, sub cod galben de ninsori până mâine seară! Județele în care se dezlănțuie iadul alb © Pro TV

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, unde sunt așteptate ploi slabe și vânt. Temperaturile vor rămâne însă mai ridicate față de normalul perioadei. Prognoză specială pentru Capitală va fi în vigoare de marți, ora 20.00, până miercuri la ora 18.00.

Pe parcursul nopții de marți spre miercuri, cerul se va înnora treptat, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre dimineață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

În prima parte a zilei de miercuri, cerul va fi noros și temporar va ploua slab, apoi se va degaja treptat, dar vântul se va intensifica cu viteze la rafală până în jurul a 45…50 km/h. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, va fi de 7…9 grade.