Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Publicat: 20/04/2021 | 11:27

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 19 aprilie – 17 mai. Potrivit meteorologilor, de Paște și 1 Mai, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice și în extremitatea de sud și sud est a țării, dar și local deficitar în sud-vest și nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo în intervalul 3 – 17 mai

Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în regiunile nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.