Prognoza meteo pentru Revelion. ANM a precizat cum va fi vremea de Anul nou

Publicat: 24/12/2019 | 08:00

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru perioada 9 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, iar veștile sunt neașteptat de bune. 

La nivelul întregii țări, temperaturile se vor situa peste media înregistrată până acum, vremea fiind mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. Este o atmosferă primăvăratică în România, se poate spune, dar asta nu înseamnă că iarna nu-și va intra în drepturi la finalul acestei perioade.

Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României, spun specialiștii ANM. Luna decembrie este, întregime, mai caldă decât  se întâmpla până acum, temperaturile fiind – după cum se poate observa în imagine – mai ridicate decât media înregistrată de statisticile ANM.

În ceea ce privește precipitațiile – 30.12.2019 – 06.01. 2020 -, acestea vor fi ușor excedentare, local, în regiunile vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

”Aceste estimări nu surprind evenimentele extreme”

”Este încă prea devreme să spunem exact ce se va întâmpla. S-a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, dar este o estimare raportată la valorile medii. Pe medii vorbind, următoarele patru săptămâni sunt mai calde decât media acestei perioade. Aceste estimări nu surprind evenimentele extreme, cum ar fi o răcire care durează două-trei zile, posibile ninsori abundente. Vor fi precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief, ninsoare în zonele de munte”, a spus Alina Șerban la Antena 3.