Prognoza meteo miercuri, 12 mai 2021. Vremea devine instabilă și revin aversele

Publicat: 12/05/2021 | 08:34

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment cu privire la starea vremii de astăzi, 12 mai. Se pare că spre seară revin aversele și vremea devine destul de instabilă.

Prognoza meteo de astăzi este plină de surprize! Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. De asemenea, temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 17 grade în Dealurile de Vest.

Vremea va deveni instabilă, astăzi, în majoritatea regiunilor din țară. Înnorările se vor accentua treptat, mai ales în a doua parte a intervalului. Ziua va ploua local în estul ţării şi pe arii restrânse îndeosebi la munte şi în sud-vest, iar din orele serii, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor.

Specialiștii informează că vor fi mai ales averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, cantităţile de apă depășind local 10?15 l/mp, izolat 25 l/mp, iar pe spaţii mici vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi în sud-vest şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime, în scãdere în cea mai mare parte a teritoriului, se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade.

Cum va fi vremea astăzi, în București

Și locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi cu vreme instabilă. Vântul va sufla slab şi moderat astăzi, cu uşoare intensificări, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei. Temperatura maximă a zilei se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10-11 grade, mai informează ANM.

Sursă foto: Shutterstock