Prognoza meteo marți, 2 martie. Temperaturi extrem de plăcute și vreme de primăvară, în aproape toată România

Publicat: 02/03/2021 | 08:07

Este a doua zi de primăvară și, judecând după informațiile primite din partea meteorologilor, vom avea parte de temperaturi extrem de plăcute ce se vor înregistra în majoritatea regiunilor din România.

ANM a făcut anunțul cu privire la starea vremii de astăzi, 2 martie. Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, în aproape toate regiunile din România se vor înregistra temperatui extrem de plăcute și vor fi șanse slabe de ploaie, pe alocuri.

Meteorologii informează că cerul va fi variabil astăzi, 2 martie, cu înnorări și izolat ploi slabe, în prima parte a zilei în regiunile sudice și sud-estice, iar noaptea în cele estice și parțial în sud-est și centru. Potrivit datelor furnizate de ANM, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales seara și noaptea în Carpații Meridionali şi de Curbura, cu precădere la altitudini mari, unde se vor depăși viteze de 80…90 km/h şi zăpada va fi spulberata, dar pe alocuri şi în Moldova, unde rafalele vor fi în general, de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade. Pe arii restrânse, dimineața şi noaptea, va fi ceață.

Cum va fi vremea astăzi, în România

Astăzi, 2 martie, în Banat temperaturile vor fi în creștere la începutul săptămânii. Valorile termice diurne vor ajunge la 14…16 grade. Minimele se vor situa între 0 și 2 grade. Și ăn Crișana vremea va fi una extrem de plăcută, cu maxime de 12…14 grade. Noaptea se vor înregistra valori între -1 și 2 grade Celsius.

În Transilvania se vor resimți la amiază maxim 12 grade, iar noaptea, temperaturile vor scădea, spre -4 și -2 grade, informează meteorologii.

Pentru Maramureș sunt prognozate maxime de 10…12 grade și minime între -2 și 1 grad. Temperaturile vor crește și în Moldova astăzi, 2 martie și se vor încadra între 5 și 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade.

Potrivit datelor furnizate de ANM, în Dobrogea se face cald mai ales ziua, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade.

În Muntenia sunt anunțate temperaturi maxime cuprinse între 8 și 16 grade și nocturne, între 0 și 2 grade.

Maxime între 10 și 16 grade Celsius se vor resimți în Oltenia, în primele zile ale lunii martie, iar noaptea vor fi între 0 și 2 grade.