Prognoza meteo luni, 21 iunie. Temperaturile cresc, dar nu scăpăm de ploi

Publicat: 21/06/2021 | 07:17

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va menține în general instabilă, dar va deveni caldă în majoritatea zonelor, local călduroasă în jumătatea de vest a țării.

În prima parte a zilei, cerul va fi parțial noros în est, sud-est și centru, unde pe alocuri va ploua. Începând din orele amiezii însă, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, iar local și în celelalte regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…. 30 l/mp și izolat 40… 50 l/mp îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33…35 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 21 de grade. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Cum va fi vremea în Capitală

Cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16… 18 grade.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va deveni caldă, dar începând din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…. 30 l/mp și izolat 40… 50 l/mp, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Valorile termice vor crește ușor față de ziua precedentă.

Cum va fi vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă, după-amiaza și seara, când, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, trecător, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 18 … 19 grade. Temperatura apei mării va fi de 19… 20 de grade.

Sursă foto: pixabay.com