Prognoza meteo luni, 19 aprilie. Vreme deosebit de închisă și ploi pe arii extinse

Publicat: 19/04/2021 | 07:15

Meteorologii ANM anunță că în sudul şi sud-estul ţării, vremea va fi în general închisă şi, pe arii extinse, îndeosebi în a doua parte a zilei, vor fi ploi în general moderate cantitativ (izolat în jur de 10 l/mp).

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab. Temperaturile maxime, în continuare mai scăzute comparativ cu normele climatologice, se vor încadra între 10 şi 16 grade.

Cum va fi vremea în Capitală

Va ploua continuu începând din a doua parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima, cu mult mai scazuta decât în mod normal la aceasta data, se va situa în jurul a 12 grade.

Cum va fi vremea la munte

În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, vremea va fi în general închisã şi, pe arii extinse îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi ploi şi lapoviţã, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, local mai consistent (prin cumulare cantitãţi de peste 15 l/mp). În restul masivelor, cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala precipitaţii slabe mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona înaltă, unde trecător va spulbera zăpada. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată.

Sursă foto: pixababy.com