Prognoza meteo în România. Cum va fi vremea astăzi, 7 mai 2021 – instabilitate în majoritatea regiunilor

Publicat: 07/05/2021 | 07:36

Meteorologii au emis ultimele informații cu privire la starea vremii de astăzi, 7 mai. Se pare că temperaturile vor fi destul de ridicate în sud și în sud-est, iar în restul regiunilor se va semnala instabilitate atmosferică.

Potrivit informațiilor oferite de ANM, după orele prânzului se vor semnala înnorări și averse în Maramureş, Crişana, Transilvania, local în Banat şi în Moldova, precum şi în zonele de munte. În restul teritoriului, astfel de fenomene îşi vor face apariţia doar pe arii restrânse, iar vremea va fi destul de călduroasă astăzi în sud și în sud-est.

De asemenea, se vor semnala descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină, iar mai ales în nord-vest, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 m, vor fi precipitaţii mixte, mai informează meteorologii.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 şi 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade Celsius, îndeosebi în zonele montane și submontane.

Cum va fi vremea la munte, în luna mai

La multe, vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul intervalului și se vor înregistra temperaturi maxime medii cuprinse între 4 şi 14 grade şi minime medii cuprinse între -5 şi 5 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat şi vor fi maxime medii de 10…20 de grade şi minime ce se vor încadra între 0 şi 10 grade.

Temporar, vor fi semnalate ploi ce vor avea şi caracter de aversă, cu cea mai mare probabilitate în perioadele 5-8 mai şi 11-15 mai. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi foarte redusă şi în special la altitudini de peste 2000 m, informează meteorologii.

Sursă foto: Shutterstock