Prognoza meteo în România, 9 mai 2021. Temperaturile cresc în toată țara

Publicat: 09/05/2021 | 09:51

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi, 9 mai 2021. Potrivit informațiilor oferite de specialiști, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi față de ziua anterioară în vestul, centrul și nordul României.

Meteorologii informează că vremea se încălzește treptat, iar astăzi, 9 mai, se vor înregistra temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile din jumătatea estică, unde pe parcursul zilei vor fi unele înnorări. Vântul va sufla slab până la moderat, trecător cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului, în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, informează ANM.

Potrivit informațiilor oferite de ANM, temperaturile maxime se vor încadra astăzi între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 12 grade, mai coborâte, spre -3 grade în estul Transilvaniei, unde se va forma brumă.

Cum va fi vremea astăzi, în București

ANM informează că locuitorii Capitalei se vor putea bucura astăzi de o vreme superbă. Cu toate acestea, cerul va avea unele înnorări după-amiaza și va fi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

Cum va fi vremea la munte, în luna mai

La multe, vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul intervalului și se vor înregistra temperaturi maxime medii cuprinse între 4 şi 14 grade şi minime medii cuprinse între -5 şi 5 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat şi vor fi maxime medii de 10…20 de grade şi minime ce se vor încadra între 0 şi 10 grade.Temporar, vor fi semnalate ploi ce vor avea şi caracter de aversă, cu cea mai mare probabilitate în perioadele 5-8 mai şi 11-15 mai. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi foarte redusă şi în special la altitudini de peste 2000 m, informează meteorologii.

Sursă foto: Pixabay