Prognoza meteo în România, 10 mai 2021. Vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării

Publicat: 10/05/2021 | 07:30

Meteorologii ANM au anunțat că  vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi mai ridicate în zonele vestice, în timp ce în restul țării valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele normale pentru prima jumătate a lunii mai.

În regiunile din vestul țării, vremea se încălzește. În restul teritoriului, ziua de luni vine cu vreme bună și cer mai mult senin. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului. Maximele termice vor fi cuprinse între 14-17 grade Celsius pe litoral și până la 26 în vest, în timp ce valorile minime se vor situa între 0 grade în zona de est a Transilvaniei și 14-15 grade în Dealurile de Vest.

Cum va fi vremea în Capitală

La orele dimineții și în timpul nopții vremea va fi răcoroasă. În restul zilei, locuitorii Bucureștiului vor avea parte de o vreme bună, cer senin și vânt slab și moderat. Temperatura maximă va ajunge până la valoarea de 22 de grade Celsius, în timp ce minima va coborî până la 5 grade.

Cum va fi vremea la munte

În zonele de munte va ușor mai cald decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, cerul va fi senin în timpul zilei. Vântul va sufla slab, iar temperaturile vor fi cuprinse între 9 și 18 grade Celsius.

Sursă foto: pixabay.com