Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna mai și la începutul lui iunie

Publicat: 11/05/2021 | 10:31

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 10 mai – 6 iunie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o posibilă ușoară abatere termică pozitivă în regiunile intracarpatice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile vestice și sud-vestice, dar și a unui ușor deficit în centru și nord-est.

Săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, excedent ce va fi mai pronunțat în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea la începutul lunii iunie

Săptămâna 24.05.2021 – 31.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în regiunile vestice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și la munte.

Săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.