Prognoza meteo. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România, în următoarele patru săptămâni

Publicat: 11/06/2021 | 12:20

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 14 iunie – 12 iulie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 12 iulie

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifce pentru această săptămână.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea de vest a teritoriului.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.