Prognoza meteo. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România, în următoarele patru săptămâni

Publicat: 18/06/2021 | 10:07

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 21 iunie – 19 iulie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi mai ridicate decât cele specifice, mai ales în regiunile vestice, unde abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile extracarpatice, dar și deficitare în nord-vest și centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 19 iulie

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile vestice, dar și ușor sub cele normale în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de mediile săptămânale ale perioadei.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.