Prognoza meteo, 9 martie 2021. Vânt, ploaie și ninsoare! Cum va fi vremea în Capitală

Publicat: 09/03/2021 | 08:11

Prognoza meteo pentru 9 martie 2021 este apropiată de valorile pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare.

Abia spre oerele serii aria de nebulozitate şi precipitaţii va cuprinde treptat sud-vestul teritoriului, unde va începe să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi trecător în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade.

Prognoza meteo, 9 martie 2021, în Capitală

În București, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade.

Vor fi precipitații slabe, ninsori în Carpații Orientali și predominant ninsori local în Moldova și izolat în Maramureș și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte, cu precădere pe creste și în sud-estul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 2 grade pe litoral.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, cu viteze de 40…60 km/h, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor scădea faţă de intervalul precedent.

Prognoza meteo pentru două săptămâni: ger, lapoviță și precipitații

Vremea va fi urâtă în următoarele două săptămâni, zile cu ger și lapoviță, în multe dintre orașele din țară, unde vor cădea și precipitații mixte. Vremea va deveni, din nou, rece.

În București, gradele vor coborî mult în termometre, iar miercuri, 10 martie, vom avea un nou episod de iarnă, relatează digi24.ro. Se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. De joi, vremea se îndreaptă, apare soarele, iar maxima va urca ușor până la 7 grade.

Vremea în Banat – Până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6…10 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 10 martie. În toată această perioadă, nopţile vor fi reci, cu temperaturi negative, în medie, de -3…-1 grad. Ulterior, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12…15 grade și ale minimelor de 1…3 grade.

Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie, conform sursei citate mai sus. Precipitaţiile, mai ales ploi, vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în perioada 9-11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.

Ce temperaturi vor fi în Crișana – până în jurul datei de 12 martie, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6…10 grade, cu cele mai mici valori în data de 10 martie. În acest interval, pe parcursul nopților vor fi temperaturi negative, în medie, de -5…-3 grade. Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 11…13 grade și ale minimelor de 1…3 grade

Spre finalul celei de-a doua săptămâni vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile, mai ales sub formă de ploaie vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în jurul datei de 11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte semnificativ după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.

Vremea în Transilvania – în primele zile ale intervalului, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4…8 grade, dar cele mai scăzute valori se vor înregistra în data de 10 martie, potrivit digi24.ro.

Citește mai mult AICI