Prognoză meteo, 6 mai 2021. Temperaturi maxime între între 15 și 25 de grade Celsius

Publicat: 06/05/2021 | 07:35

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi răcoroasă.  În vestul, centrul și nordul teritoriului vor fi temperaturi maxime între între 15 și 25 de grade Celsius.

În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul țării și în zonele de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Noaptea vor fi înnorări temporare, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe îndeosebi în Maramureș, Crișana și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar la intensitate mai redusă, local și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13…14 grade pe litoral. Noaptea, izolat se va semnala ceață, cu precădere în regiunile sud-estice.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Cum va fi vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când, pe arii restrânse în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar noaptea, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali vor fi ploi slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Valorile termice vor vor marca o ușoară scădere față de cu cele din intervalul anterior

Sursă foto pixabay.com