Prognoza meteo, 6 martie 2021. Frig, ploi şi chiar ninsori, în toată ţara

Publicat: 06/03/2021 | 10:55

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru astăzi, 6 martie. După mai multe zile în care temperaturile au urcat chiar până la 20 de grade, vremea astăzi se răcește brusc. La munte o să ningă și o să fie viscol, dar meteologii sunt de părere că lapovița și zăpada își vor face apariția și în sudul țării.

Potrivit ANM, sâmbătă să ningă puţin şi prin centru, iar în sud şi sud-est vor fi ploi slabe, dar şi condiţii de lapoviţa şi ninsoare.

Citește și:

Vântul suflă cu putere la munte, iar pe creste, viscoleşte ninsoarea cu peste 100 Km/h. Vântul se intensifică şi în celelate zone, iar în sud, est şi centru ajunge la viteze de 45….55 KM/h. Maximele pornesc de la 2 grade în Transilvania şi se opresc pe la 11 grade în vestul Olteniei.

În Dobrogea și Câmpia Bărăganului vremea se va răci foarte tare. Dacă ieri temperaturile s-au apropiat de 20 de grade, astăzi vor fi doar 5…6 grade. Se intensifică vântul; o să plouă puţin, dar vor fi şi condiţii de lapoviţa şi ninsoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile pierd 10…12 grade fată de ziua trecută, se mai adună norii şi s-ar putea să cadă precipitaţii slabe. Vântul sporeşte senzaţia de frig, iar peste noapte se înseninează treptat.

Prognoza meteo în Bucureşti

În Bucureşti se răceşte foarte tare, şi după cele 19 grade de ieri, astăzi o să avem cel mult 4…5 grade. Şi vântul o să agite atmosfera; o să plouă puţin, dar e posibil să cadă şi un pic de lapoviţă sau ninsoare. Cerul se mai degajează pe timpul nopţii, iar temperatura ajunge pe la MINUS 3 grade.

Prognoza meteo

La munte vine frigul, iar la noapte va fi ger în majoritatea masivelor. O să ningă mai mult în Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul va sufla cu putere, iar în zonă înaltă din Meridionali va depăşi 100 KM/h şi asta înseamnă viscol puternic şi vizibilitate scăzută, scriu cei de la stirileprotv.ro.