Prognoza meteo, 30 aprilie 2021. Vremea se încălzește, dar sunt așteptate și ploi

Publicat: 30/04/2021 | 08:36

Potrivit ANM, începând de vineri, 30 aprilie, vremea se va încălzi, în special în regiunile sudice și estice. Totodată, sunt așteptate ploi în mai multe zone din țară.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua parte a zilei. În nord, nord-vest, centru și la munte vor fi averse, tunete, fulgere și vânt. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Tot în regiunea montană, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, vor mai fi precipitații mixte. Îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi unele intensificări ale vântului la munte, precum și, local şi temporar, în restul teritoriului, cu precădere în sud-vest, sud şi est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14°C în depresiuni și 26°C în sud.

Prognoza meteo, 30 aprilie 2021, în București

În București, vremea va fi plăcută, cu cer variabil și o maximă de 26°C. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea în intervalul 3-24 mai

3 – 10 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

10 – 17 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

17 – 24 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.