Profesorii, primele victime ale crizei provocate de coronavirus. Ministerul Educației a anunțat tăieri salariale

Publicat: 04/04/2020 | 21:53

Ministerul Educației a anunțat, sâmbătă seară, că profesorii plătiți cu ora vor încasa banii doar pentru prima săptămână a lunii martie. Concret, statul nu mai plătește orele suplimentare, ci doar norma de bază.

Informația a fost confirmată de secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari. Totodată, oficialul a precizat faptul că se va renunță la această măsură.

„Drepturile salariale vor fi plătite integral până la dată de 11 martie, inclusiv plata cu ora. Din dată de 11 martie, întregul personal din învățământul preuniversitar va fi plătit cu salariul de baza + sporurile aferente, fără plata cu ora. Acestea sunt ore suplimentare, în afară normei de baza, și se plătesc atunci când sunt prestate efectiv”, a declarat Luminița Barcari la Realitatea Plus.

Nu pot intră în șomaj tehnic

Totodată, secretarul de stat Rodica Barcari a subliniat că profesorii nu vor intră în șomaj tehnic. „Nu poate fi vorba de șomaj sau șomaj tehnic. Soluția concediului de odihnă în această perioada pentru întregul personal este cea mai bună.”

Reacția Rodicăi Barcari vine după ce liderul deputaților PNL, Florin Român, a declarat că profesorii ar trebui să între în șomaj tehnic. Ulterior, acesta a revenit pe Facebook și a anunțat că a exprimat doar o opinie personală și că PNL nu va tăia nici pensii, nici salarii.

Imagine de Wokandapix de la Pixabay