Profesorii nu vor mai merge la ore cu catalog. Cum se va proceda

Publicat: 02/09/2020 | 10:44

Profesorii vor nota elevii în alt mod decât în anii trecuți, deoarece s-a decis ca aceștia să nu meargă la orele de curs cu catalog. 

Monica Anisie, ministrul Educației, a explicat că profesorii pot trece notele și absențele în agendele personale și abia la finelul orelor să le treacă în catalog. De asemenea, se poate utiliza catalogul electronic. 

„Catalogul poate fi completat și după cce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a spus Anisie.

Două pauze, în fiecare oră

Ministrul a explicat și că vor fi câte două pauze pe oră, astfel încât copiii să poată ajunge la toaletă fără să se aglomereze. Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii. Lecțiile online vor fi transmise din timpul orei fizice de curs.

În ceea ce-i privește pe părinții care cer dreptul de a opta dacă își trimit sau nu copiii la școală, Anisie spune că, dacă elevii locuiesc cu bolnavi cronici, pot prezența o adeverință de la medic și pot opta pentru sistemul online.

Foto: pixabay.com