Profesorii care nu sunt vaccinați ar putea preda doar online? Ce spune Sorin Cîmpeanu

Publicat: 13/04/2021 | 17:25

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că vaccinarea este un act voluntar, dar și de responsabilitate, fiind singura modalitate prin care putem pune punct pandemiei. Acesta a adăugat că există o presiune din partea părinților. Și anume ca în momentul în care se revine la cursurile normale să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a anuntat că examenele naționale din anul școlar 2020-2021 se vor desfășura cu prezență fizică. Totodată a dat asigurări că aces an școlar se va încheia, în ciuda contextului actual.

Anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi în această toamnă pe data de 13 septembrie.

”Conform ordinului de Ministru publicat în Monitorul Oficial acum două luni, anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi în această toamnă la data de 13 septembrie. Dacă și numai dacă, principalii parteneri de dialog social al Ministerului Educației și e vorba aici de Federația Spiru Haret, Consiliul Național al elevilor și Federația Națională asociațiilor de părinţi, realizează un consens şi revin asupra calendarului aprobat în urma consultărilor tot cu ei în luna februarie 2021 am precizat că, Ministerul Educației are deplină disponibilitate de revenire asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021-2022″, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.