Profa filmată în flagrant cu elevul și-a dat ex-soțul în judecată și a cerut condamnarea lui pentru…

Publicat: 25/01/2020 | 23:39

„Telenovela” de la Liceul de Arte din Focșani, de care o întreagă țară a aflat, în urmă cu aproape doi ani, și-a consumat ultimul episod. Diana Rozalia Tăicuțu, nimeni alta decât profa filmată în flagrant cu elevul de 19 ani, și-a jucat, de curând, cartea în justiție. Ținta, fostul ei soț, cel care ar fi dat-o în vileag și ar fi făcut-o de rușine. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, are detaliile, în exclusivitate.

Diana Rozalia Tăicuțu făcuse o pasiune mai mult decât profesională față de unul dintre elevii ei, Ovidiu Saghin, în vârstă de 19 ani… Iar cel care tocmai se dezbrăca de hainele adolescenței a simțit fiorii. I-a plăcut senzația, așa că a dat curs invitației. Se petrecea în primăvara anului 2018, dar relația lor „interzisă” avea să se curme brusc și în văzul tuturor. Imagini cu cei doi în ipostaze intime în casa Rozaliei au apărut pe internet. (CITEȘTE ȘI: MESAJUL PUBLICAT DE ELEVUL DE 19 ANI DIN FOCȘANI CARE ARE O RELAȚIE CU DIRECTOAREA LICEULUI)

Profa și elevul, plângere penală

A ieșit, firește, scandal la Liceul de Arte ”Gheorghe Tattarescu” din Focșani, cu atât mai mult cu cât profa inculpată era chiar director al instituției. La scurt timp, Diana Rozalia Tăicuțu și-a dat demisia, dar avea să fie sancționată cu interzicerea unor drepturi profesionale pentru o perioadă. A acceptat situația, și-a asumat-o, dar nu avea să-l ierte pe soțul pe care l-a acuzat că a pus imaginile pe internet. În acest sens, Rozalia l-a acționat în judecată, pentru săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private. La rândul lui, Ovidiu Saghin, elevul ”amorezat” de profesoară, a făcut plângere penală, pentru același motiv.

 

Cum a fost soluționată cauza? Stelian Ghinea, cel acuzat de ex-soție și de elevul ei, a ieșit basma curată, Judecătoria din Focșani admițând ”renunțarea la urmărirea penală”, pe care Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea o formulase. Iată cum sună soluția pe scurt: ”În baza art.318 alin.15 C.p.p. admite cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărirea penală nr. 875/P/2019 din data de 30.09.2019 formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, faţă de inculpatul GHINEA STELIAN, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «violarea vieţii private», faptă prev. de art. 226 alin 1 şi 2 C.pen., art. 226 alin 1 şi 2 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin 1 C.pen. Confirmă ordonanţa menţionată mai sus și constată legalitatea si temeinicia acesteia. Cheltuielile judiciare efectuate de stat în prezenta cauza vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă.”

Diana Rozalia Tăicuțu a cerut retragerea pozelor

Diana Rozalia Tăicuțu a cerut ca toate pozele care au apărut în mediul virtual și au fost preluate de presă să fie retrase. În imagini se putea observa cum cei doi se mângâie, apoi apar dezbrăcați. (NU RATA: CE ASCUNDE TRECUTUL ELEVULUI FILMAT ÎN IPOSTAZE XXX CU DIRECTOAREA)

„Viaţa mea intimă şi privată nu poate deveni subiect de presă doar pentru a-i folosi fostului meu soţ în procesul de divorţ. Vă rog să retrageți imaginile pentru care am formulat plângere penală împotriva fostului meu soţ. De asemenea, nici dacă în viaţa mea privată de persoană despărţită în fapt de soțul meu ar interveni o relație cu un adult în vârstă de 20 de ani, adică mai tânăr cu 14 ani decât mine, nu aş permite nimănui să îmi vatăme viaţa personală pentru un astfel de lucru. De aceea, în numele respectului pe care vi-l port ca publicaţie serioasă vă rog să retrageţi imaginile”, a transmis profesoara unei publicații locale.

Ce sancțiuni a primit Diana Rozalia Tăicuțu

Consiliul de Administrație al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani a decis validarea sancțiunilor aplicate de comisia de cercetare disciplinară. Astfel, fostului director i s-a interzis, timp de trei ani, să se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcție didactică superioară, potrivit Adevărul. Diana Tăicuțu nu a mai putut încasa astfel nici gradația de merit. De asemenea, ea a primit interdicția de a fi diriginte timp de patru ani, precum și de a mai preda elevilor de liceu. Ea nu a mai putut nici să meargă în tabere cu elevii sau la olimpiade de școlare timp de doi ani și are interdicție definitivă pentru a mai ocupa funcția de director al Liceului de Artă.

Fostul soț al directoarei, și el profesor la același liceu, a primit un averisment scris pentru că a adus prejudicii de imagine instituției de învățământ. El a contestat decizia în instanță. (VEZI ȘI: SOȚUL A PĂRĂSIT-O PE PROFA FILMATĂ ”ÎN FLAGRANT” CU ELEVUL ȘI ÎN PLUS…)

Nu a scăpat nepenalizat nici elevul. El s-a ales cu nota scăzută la purtare cu două puncte, motiv pentru care a pierdut o bursă pe care o câștigase din partea Casei Regale a României.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)