Prof. dr. Vasile Astărăstoae nu este de acord cu izolarea, pe durata pandemiei de COVID-19. “Până la urmă, societatea se va prăbuși!”

Publicat: 01/05/2020 | 08:58

Fost președinte al Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae este ferm convins că România nu va scăpa definitiv de COVID-19, virus cu care ne vom întâlni în mai multe rânduri, pe viitor. Potrivit profesorului, situația ar putea să distrugă economia, deoarece populația nu poate intra în izolare la fiecare val care ar urma să lovească țara.

VEZI AICI: UN CUNOSCUT PROFESOR ȘI POET A FOST RĂPUS DE CORONAVIRUS. E PRIMUL DECES ÎNREGISTRAT ÎN JUDEȚUL BACĂU

Să fim atenţi că ne vom întâlni cu acest Covid şi în valul doi, trei şi în valul patru. Deci nu se termină acum. Epidemia actuală, cu sau fără măsuri, va trece în decurs de trei-patru săptămâni, că orice viroză respiratorie în epidemie nu durează mai mult de 70-90 de zile. Dar va reveni. Dacă de fiecare dată vom avea această atitudine de izolare, înseamnă că viaţa economică, socială, culturală, spirituală, religioasă, va fi blocată şi atunci, până la urmă, societatea se va prăbuşi pentru că nu poate să reziste la nesfârşit”, a spus reputatul profesor, potrivit dcnews.ro.

VINDECARE. Peste un milion de persoane diagnosticate cu COVID-19 s-au vindecat, la nivel mondial

“Dacă vaccinul nu vine, ce face? Stăm închiși în casă?”

În continuare, prof. dr. Vasile Astărăstoae este îngrijorat că România ar urma să clacheze din punct de vedere economic în cazul în care cercetătorii nu vor pune la punct un vaccin care să lupte eficient cu coronavirusul.

NU RATA: DE UNDE A PORNIT CORONAVIRUSUL? UN PROFESOR ITALIAN LANSEAZĂ O IPOTEZĂ-ȘOC: ”ESTE FOARTE POSIBIL SĂ…”

Suedia va fi mai bine pregătită când vine valul doi sau trei, pe termen lung trebuie să apreciem. Elveţia va fi mai bine pregătită când vine valul doi sau trei… România nu ştiu cât de bine pregătită va fi atunci şi eu sunt sceptic că se va găsi un vaccin împotriva Sars Cov-2. Pentru că variaţiile genetice care au apărut fac să fie aproape imposibil. Nu pun mâna în foc, dar sunt peste 30 de echipe care lucrează şi fiecare dă un alt rezultat şi ne anunţă că va veni vaccinul. Dar vaccinul s-ar putea să nu vină, şi atunci ce facem? Stăm toată viaţa închişi în casă, în izolare socială? Blocăm viaţa economică, viaţa culturală, religioasă? Eu zic că trebuie să medităm şi să vedem cum facem să existe un echilibru„, a mai spus prof.dr. Vasile Astărăstoae.