Producătorul Netflix, Lin Qi, a murit la vârsta de 39 de ani, după ce a fost otrăvit cu ceai. Cine este suspectul principal

Publicat: 28/12/2020 | 23:40

Este doliu în lumea filmului. A murit Lin Qi, producătorul Netflix și directorul companiei Yoozoo Group, cunoscută pentru jocul de strategie “Game of Thrones: Winter Is Coming”. Polițiștii din Shanghai au descoperit că magnatul a fost otrăvit cu ceai și, în urma anchetei, oamenii legii au acum un suspect principal. Este vorba despre unul dintre colegii săi. 

Lin Qi a încetat din viață “după otrăvire”, susțin anchetatorii

Miliardarul chinez a fost otrăvit chiar în ziua de Crăciun, iar în comunicatul oferit de polițiștii din Shanghai a fost menționat numele de familie al principalului suspect; acesta este Xu, relatează jurnaliștii de la BBC. Înainte de moartea magnatului, compania Yoozoo a precizat că Lin Qi s-a internat în spital, după ce a început să se simtă rău, dar, în acel moment, starea lui de sănătate era stabilă.Lucrurile au luat o întorsătură dramatică vineri, când compania a anunțat că fondatorul său a murit.

Conform rapoartelor presei, persoana care l-ar fi otrăvit ar putea fi un coleg al miliardarului, care conduce partea de producție de filme a companiei. Au existat, de asemenea, unele speculații în presa locală cu privire la faptul că Lin Qi a fost otrăvit cu un tip special de ceai, o băutură chineză fermentată.

Magnatul Lin Qi ar fi deținut o avere de aproape 960 milioane de lire sterline. El era cunoscut pe piața jocurilor din China și făcuse, de asemenea, o incursiune în producția de filme. În plus, în 2009, a fondat Yoozoo și a condus cu succes compania printr-o perioadă în care industria jocurilor a suferit schimbări substanțiale. Compania a postat un mesaj emoționant în urma morții acestuia pe contul oficial de Weibo, o rețea de socializare din țară.

“Adio. Vom fi împreună, vom continua să fim amabili, să credem în continuare în bunătate și să continuăm lupta împotriva a tot ceea ce este rău”, se arăta pe contul companiei Yoozoo.