Acasă » Exclusiv » Procurorii l-au audiat pe polițistul acuzat că și-a hărțuit sexual o subalternă + Ce decizie s-a luat la minister în privința ofițerului

Procurorii l-au audiat pe polițistul acuzat că și-a hărțuit sexual o subalternă + Ce decizie s-a luat la minister în privința ofițerului

De: Cosmin Cîrstoiu 12/03/2020 | 23:51

Apar noi detalii uluitoare în cazul polițistei care și-a acuzat superiorul de hărțuire sexuală și șantaj. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat că înaltul ofiţer de la Direcţia de Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne a fost convocat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 în cazul plângerii făcute de subalterna sa. (VEZI ȘI: PRIMUL PERSONAJ ”DECAPITAT” ÎN SEX-GATE-UL DE LA MINISTERUL DE INTERNE)

Nu cu mult timp în urmă, procurorii au stabilit lista de probe pe care vor să le obţină pentru dovedirea acuzaţiilor aduse bărbatului de către angajata MAI. Astfel, anchetatorii cer Ministerului de Interne să le pună la dispoziţie mai multe documente ce ţin de situaţia înaltului ofiţer.

Înaltul ofițer, chemat la discuții de anchetatori

După această etapă, anchetatorii l-au chemat, zilele trecute, pe şeful Biroului Hrănire din DALI la discuţii, pentru a-şi nuanţa poziţia. Surse judiciare au precizat pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că înaltul ofițer nu are, în acest moment, nicio calitate în dosar, urmărirea penală fiind începută doar faţă de faptele reclamate.

De menționat că în Codul de procedură penală este prevăzut că, după înregistrarea unei plângeri penale, se declanşează automat urmărirea penală faţă de fapte, pentru a se crea cadrul legal de strângere a probelor.

Polițista pretins hărţuită nu ar fi dat până acum declarații în faţa anchetatorilor care îi analizează cazul, dar o mărturie directă a ei este necesară în dosar, astfel că ar putea fi citată în perioada următoare.

O nouă mutare „tactică”

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

După ce CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a dezvăluit cazul, superiorii înaltului ofiţer au luat și o „măsură de siguranţă”. L-au mutat din poziția sa – dar fără a-l retrograda din funcţie – pe înaltul ofiţer. Astfel că acesta activează, din nou, în restaurantul Excelsior al MAI, unde se afla și cu ani în urmă, pe vremea când ministru al Afacerilor Interne era Gabriel Oprea. Recent, și fratele înaltului ofiţer acuzat de şantaj şi hărţuire sexuală ar fi fost schimbat din funcţia de conducere pe care o avea la Direcţia de Audit Public Intern (DAPI), respectiv cea de şef Serviciu din cadrul Direcţiei.

Cu câteva săptămâni în urmă, v-am prezentat, de altfel, detalii din trecutul ofiţerului, dar şi al celor care l-au propulsat în carieră. Potrivit surselor noastre, înaltul ofiţer şi cumnatul acestuia au lucrat la Restaurantul MAI – Excelsior, unde ofiţerul era şef de local, iar cumnatul său – şef al Biroului Hrănire, practic funcţia actuală a înaltului ofiţer.

Totul s-ar fi petrecut în perioada 2009-2010, când cumnatul înaltului ofiţer ar fi fost preluat, din sectorul agenţilor de poliţie care se ocupau cu gestionarea alimentelor, la Serviciul Hrănire, implicit şi în cadrul Restaurantului MAI – Excelsior. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Sursele citate mai susțin că cei doi ar fi fost responsabili cu organizarea seratelor la care ar fi luat parte Gabriel Oprea – pe vremea când era ministru – la Restaurantul MAI – Excelsior.  Ofițerii s-ar fi îngrijit ca prezenţa mai-marilor ministerului să fie gestionată cum se cuvine de angajaţii localului, astfel încât mulţumirea oaspeților să fie pe măsura aşteptărilor.

Istoria „Sexgate-ului” de la MAI

În 7 noiembrie 2019, o angajată a Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, iar, în el, angajata descrie în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le califică prin prisma acuzaţiilor menţionate.

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, povesteşte aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor.

Angajata de la Interne mai povesteşte, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metoda nu i-a cedat, mai notează angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-opt ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

Ar fi cedat de frica pierderii locului de muncă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

În plângerea sa, femeia povesteşte că ar fi fost ameninţată voalat de către înaltul ofițer de la Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI). Polițista a scris că bărbatul ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Femeia mai arată că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile.

După această perioadă, continuă angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova. În acest context, continuă subalterna, a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-a dat seama că a fost păcălită, după ce a dat curs solicitărilor acestuia. (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Amenințată cu divulgarea unor înregistrări intime

În plângere, polițista mai notează că, după momentul în care a încheiat orice relaţie cu superiorul său, acesta nu a vrut să accepte că ea nu mai doreşte să dea curs niciunei solicitări de-ale sale. Atunci, scrie ea, ar fi început acţiunile de şantaj. Înaltul ofițer i-ar fi spus în repetate rânduri că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât la locul de muncă, respectiv, colegilor şi personalului, dar şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului, dar foarte rar.

Polițista spune că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca aproape zilnic să îi creeze situaţii jenante atât ei personal, cât şi faţă de colegii săi. Mai mult decât atât, mai notează angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său. (NU RATA: CINE ÎL ”ACOPERĂ” PE ÎNALTUL OFIȚER DIN INTERNE, ACUZAT CĂ ȘI-A HĂRȚUIT SEXUAL ȘI ȘANTAJAT O SUBALTERNĂ POLIȚISTĂ?!)

Astfel, imaginea femeii în familie, dar şi în faţa colegilor săi, s-ar fi deteriorat şi, totodată, ar fi avut de suferit si starea sa psihică, potrivit celor notate de angajata MAI în documentul intrat în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat vremea rea planurile peste cap
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...