Procuratura federală germană, un nou mandat de arestare pentru cetățeanul rus suspectat că ar fi ucis un georgian la Berlin. Vladimir Putin: ”Era un terorist!”

Publicat: 13/02/2020 | 16:35

În luna august a anului trecut, un cetățean de origine georgiană – Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili – a fost împușcat în cap, de două ori, în timp ce se îndrepta către o moschee din Berlin. Moscova a negat cu vehemență implicarea în acest atac, potrivit informaţiilor furnizate de Gândul, însă președintele Vladimir Putin l-a caracterizat pe cel asasinat drept terorist.

Vladimir Putin, în timpul unei conferinţe de presă care a urmat după încheierea summitului în format Normandia de la Paris, a declarat, conform agenției TASS, că georgianul a fost unul dintre cei care au organizat, în 2010, atacurile de la metroul din Moscova.

În ziua de 29 martie 2010, 40 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite după ce două femei de origine cecenă s-au aruncat în aer.

 „A fost unul dintre organizatorii atacurilor de la metroul din Moscova”, a declarat Vladimir Putin. Totodată, l-a caracterizat pe georgianul asasinat la Berlin drept „terorist”. „Era un militant. Nouăzeci şi opt de oameni au fost ucişi într-unul dintre atacurile la care a participat”, a mai precizat președintele rus. (Citeşte articolul integral AICI)