Procesiune la Târgoviște pentru încetarea pandemiei de coronavirus. Medicii au ieșit în fața spitalului și s-au rugat

Publicat: 14/04/2020 | 18:31

Românii trec prin clipe dramatice, în timp ce starea de urgență se prelungește, iar numărul cazurilor de COVID-19 este tot mai mare. Pentru că în această perioadă oamenii nu pot merge la biserici și nu vor participa nici la slujba de Înviere, la Târgoviște, Arhiepiscopia a organizat o procesiune cu moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, ca semn de încurajare și pentru încetarea pandemiei.

Procesiunea a fost organizată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cel care a și însoțit moaștele pe timpul deplasării. Procesiunea a început de la Catedrala Mitropolitană și s-a oprit în fața bisericilor din municipiu, în dreptul Spitalului de Boli Infecţioase, unde în prezent sunt tratați bolnavii de COVID-19 din Dâmbovița și în fața Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNCĂ DE 24 DE ANI, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS: ”APĂ NU PRIMIM. MÂNCAREA E CA DE SPITAL. ASISTENTELE, DE NOTA 10”)

Preoții au așteptat în fața porților bisericilor cu Sfânta Evanghelie

Reprezentanții instituțiilor publice au întâmpinat racla cu moaștele sfinte, iar medicii s-au rugat împreună. Preoții au așteptat în fața porților bisericilor cu Sfânta Evanghelie, în sunet de clopote.

Deplasarea s-a realizat fără participarea și închinarea credincioșilor. Pe întreg traseul, au fost rostite rugăciuni pentru cei afectați de noul coronavirus, pentru cei care îi îngrijesc, personal medical sau familii.

(VEZI ȘI AICI: CHINA, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR ÎN CRIZA CORONAVIUSULUI: ”EXISTĂ RISCUL UNUI AL DOILEA VAL AL INFECȚIILOR CU COVID-19”)