Probleme și acuzații în cazul demolării restaurantul Medieval din Parcul Orășelul Copiilor! Stelian Negrea: S-a întors lumea „cu susul în jos”

Publicat: 02/05/2020 | 18:02

Vineri, primăria Sectorului 4 a demolat restaurantul Medieval din Parcul Orășelul Copiilor. Această decizie a fost luată după ce Daniel Băluță a spus că imobilul era construit ilegal pe domeniul public.

Pe această tema s-au iscat diverse controverse, de când deputatul Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei a transmis într-un comunicat de presă că Primăria Sectorului 4 demolează ilegal construcția. Motivul fiind că proprietarul a contestat dispoziția de demolare, iar procesul încă nu a ajuns la final. (CITEȘTE ȘI: O MAȘINĂ DE POLIȚIE, SPULBERATĂ DE UN TREN ÎN PRAHOVA! UNUL DINTRE AGENȚI A MURIT, IAR AUTOTURISMUL A FOST DISTRUS COMPLET ÎN URMA IMPACTULUI VIOLENT)

În acest caz, la finalul anului 2019, Primăria Sectorului 4 a emis dispoziție de demolare pentru imobil. Iar proprietarii au cerut în instanță suspendarea dispoziției și în data de 28 februarie 2020 Tribunalul București a respins cererea. (VEZI ȘI: SE NAȘTE PRIMUL MOȘTENITOR BĂIAT DIN FAMILIA SIMONEI HALEP!)

Primarul sectorului 4 a argumentat că pe domeniul public se pot edifica doar construcții cu caracter provizoriu, în consecință demolarea clădirii trebuia executată.

„După cum instanța ne-a spus în prima sentință, această construcție este una ilegală dintr-un motiv simplu, domeniul public nu se poate vinde, nimeni nu poate fi proprietar pe domeniul public, pentru că de la un chioșc de 81 de mp, într-o manieră absolut incredibilă, această construcție a crescut exponențial având aproape 300 de mp. Ca atare, nu am făcut altceva decât să implementăm decizia instanței.

 Modul în care s-a construit a fost unul în afara legii, ați văzut că inclusiv vegetația de lângă a fost afectată de această extindere, și ca atare, așa cum este firesc, terenul trebuie readus în circuitul spațiilor verzi ale parcului. ”,  a declarat Daniel Băluță pentru Hotnews.

Stelian Negrea, despre jocurile politice

Acest scandal a atras numeroase păreri chiar dacă, Daniel Băluță a explicat în ce termeni și condiții a fost executată demolarea. Recent, Stelian Negre a postat pe contul personal de Facebook  un mesaj prin care pune sub semnul întrebării lucrurile „dubioase” ce se ascund în spatele cortinei politice.

„S-a întors lumea cu susul în jos de a ajuns Daniel Baluță, primarul PSD al sectorului 4 să demoleze construcții ilegale construite în parc, iar Nicușor Dan, candidat al PNL și USR + să îi apere cu patos pe cei demolați.

Sau poate că încet, încet încep să curgă confirmările legate de comportamentul dubios ani de-a rândul a panicarzilor verzi.”, a scris acesta.