Probleme pentru două spitale importante din Capitală. 14 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus

Publicat: 31/03/2020 | 22:41

27 de persoane de la Spitalul Universitar din București au fost testate și confirmate pozitiv pentru COVID-19. Testele au fost făcute pe 22 martie.

Este vorba despre 17 cadre medicale și 10 pacienți, anunță Grupului de Comunicare Strategică. Până acum, de la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru 20% dintre acestea se așteaptă încă rezultate.

La solicitarea managerului spitalului, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus.

Șapte cadre medicale și la Spitalul Militar

Cu o situație similară se confruntă și Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde 7 cadre medicale au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, informează unitatea medicală, într-un comunicat transmis marţi seara.

„În concordanţă cu prevederile Regulamentului General privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unităţii noastre au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia naţională, fiind personal medical simptomatic.

S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical.”

Potrivit comunicatului, spaţiile unde au fost diagnosticate aceste persoane au urmat procedurile stricte de dezinfecţie şi igienizare, conform standardelor internaţionale în acest domeniu.

„În acest context, dorim să accentuăm faptul că nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment”, se precizează în comunicat.