Probleme în familia medicului Zamfir. Tatăl lui a fost operat de urgență „Nu voiam ca Radu să ajungă în situația de a-și opera părintele”

Publicat: 26/12/2020 | 14:45

Medicul Radu Zamfir a participat la operația tatălui său. În vârstă de 78 de ani, Mihai Zamfir a fost operat de urgență de peritonită perforată. Intervenția a decurs bine, iar tatăl cadrului medical este în afara pericolului.

După ce s-a internat de COVID-19, situația s-a înrăutățit din alte puncte de vedere, a povestit la Antena 3 tatăl medicului.

„M-am internat… am crezut eu că pentru o zi-două. Și când colo am stat vreo două săptămâni bune pentru că au mai survenit niște alte complicații. Am stat o săptămână la Terapie Intensivă. Nu am avut simptome specifice coronavirusului, m-am testat întâmplător. Cred că am luat virusul din tren. M-am izolat la începutul pandemiei, acasă, la țară, și am rărit interacțiunile cât s-a putut”, a spus Mihai Zamfir pentru Antena3.

Operat de fiul lui

„N-aș fi vrut să fiu în pielea lui, să fiu în situația să își opereze părintele. Fiul meu a fost un pic mai mult decât un erou pentru mine. Am trecut printr-o situație gravă, dar niciun moment nu am avut senzația de pericol. Nu poți să mori de frică pentru că Dumnezeu îți hotărăște un moment în care ieși din lumea asta”, a mai spus el.

Operația a decurs bine, iar Mihai Zamfir a fost externat din spital pe 23 decembrie.

„Viața ne-a adus în ipostaza asta, o complicație care s-a întâmplat să fie chirurgicală. Mi-am luat inima în dinți și l-am operat, trebuia să îl facem bine. Trebuie să te detașezi, să tratezi leziunea, să-l privești cât se poate ca pe un pacient”, a declarat dr. Radu Zamfir.