Prinţul Philip a șocat înainte de moarte: „Dacă mă voi reîncarna, aş vrea să mă întorc ca un virus mortal”

Publicat: 13/04/2021 | 17:02

Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. Soțul Reginei Elisabeta a II a fusese internat în spital pentru mai multe săptămâni, fiind tratat pentru o infecție, după ce a suferit și o intervenție la inimă. Avea să șocheze, însă, cu o declarație făcută în urmă cu mai mulți ani.

A spus că, dacă s-ar reîncarna, și-ar dori să fie un virus mortal pentru rezolva problema suprapopulării. Citatul este menționat într-un articol al ziarului The Guardian din 2009, unde sunt enumerate cele mai controversate declarații pe care le-a făcut Prinţul Philip de-a lungul vremii. „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea să mă întorc ca un virus mortal, pentru a contribui cu ceva la rezolvarea suprapopulării”, a spus Prințul. (CITEȘTE ȘI: DALAI LAMA, MESAJ PENTRU CASA REGALĂ A MARII BRITANII)

Citatul este un extras dintr-un interviu pe care prințul Philip l-a acordat agenţiei germane DPA. Iar citatul a fost distribuit în primele etape ale pandemiei COVID-19, potrivit Bussines Insider.

Prințul Philip, decedat vinerea trecută, va fi înmormântat în 17 aprilie, la Castelul Windsor, a anunțat Palatul Buckingham. Din pricina restricțiilor luate pentru combaterea pandemiei de Covid-19, doar 30 de persoane vor putea participa la funeralii, în loc de 800, așa cum se întâmpla de regulă, când un membru al Curții Regale trecea la cele sfinte.

Prințul Charles, omagiu tatălui său

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus sâmbătă un omagiu tatălui său, prinţul Philip, mărturisind că lui personal și familiei „le va lipsi enorm”. Prin intermediul unei declarații televizate transmise din fața reședinței sale Highgrove House, Prințul Charles a vorbit despre trecerea în neființă a tatălui său, Prințul Philip. Declarația susținută este prima reacție publică făcută de moștenitorul coroanei, după moartea soțului Reginei Elisabeta a II-a. (NU RATA: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU CASA REGALĂ DUPĂ DECESUL PRINȚULUI PHILIP AL MARII BRITANII)

„Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus Prinţul Charles în fața reporterilor, purtând o cravată neagră în semn de doliu.

Sursă foto: instagram.com/theroyalfamily/