Prințul Paul al României este ruinat! A pierdut 5 milioane de lire sterline printr-o decizie de ultimă oră

Publicat: 08/01/2020 | 23:01

Prințul Paul este bun de plată! Aflat în proces cu jurnalistul britanic Marco Houston, de la publicația Royalty Magazine, prințul a cerut instanței să anuleze executarea silită împotriva sa, pronunțată de Tribunalul București. La mijloc este vorba de aproape cinci milioane de lire sterline! CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, are detaliile, în exclusivitate.

Paul Philippe Al României a cerut instanței să anuleze sentința civilă pronunțată de către Înalta Curte de Justiție (Queen’s Bench Division, Marea Britanie) și încuviințată de Tribunalul București pe 14 octombrie 2014 în dosarul prin care s-a dispus executarea silită împotriva sa. Prințul a adus următorul argument: decizia a fost pronunțată de o instanță necompetentă material și funcțional. (CITEȘTE ȘI: SOȚIA CELUI MAI BOGAT ROMÂN CERE CA STATUL SĂ O AJUTE ÎN PROCESUL DE DIVORȚ!)

În motivarea contestației, prințul Paul, prin avocatul său, a arătat că ”termenul de hotărâri străine se referă la actele de jurisdicție contencioasă sau necontencioasă ale instanțelor judecătorești cele notariale sau ale oricăror autorități competente dintr-un stat nemembru al UE „.

Paul Philippe Al României contestă competența Tribunalului București

Instanța a respins contestația Prințului Paul

Practic, Paul Philippe Al României spune că încuviințarea executării silite a lui trebuia pronunțată de Judecătoria Sectorului 2 București! Și insistă asupra acestui aspect: ”deși s-a formulat o cerere de exequator (recunoaștere a hotărârilor străine) la Tribunalul București , aceasta nu produce efecte pe calea executării silite, întrucât instanța competentă era Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei.” (NU RATA: DESIGNERIȚA ACUZATĂ CĂ ȘI-A ”TRADUS” SOȚUL CU UN MEMBRU AL GUVERNULUI A PIERDUT PROCESUL PENTRU COPII! JUDECĂTORII AU HOTĂRÂT SĂ…)

Paul Philippe a mai precizat, între altele, că cererea jurnalistului britanic a fost formulată la mai bine de patru ani de la momentul încuviințării executării silite, ba chiar a valorificării mai multor bunuri mobile și imobile. În legătură cu valorificarea bunurilor, avocatul prințului Paul a formulat atunci contestație la executare. Aceasta a fost respinsă, dar și atunci s-a invocat nelegalitatea executării silite.

Ce a constatat instanța

În urma contestației laborioase pe care a făcut-o Paul Philippe, dar și a unor cereri ale jurnalistului britanic, instanța a constatat următoarele:

”Instanța constată că termenul prevăzut, de 15 zile, în care se poate face contestație la executare a fost respectat, motiv pentru care va respinge excepția tardivității formulării contestației la executare ca neîntemeiată.

În ceea ce privește excepția autorității de lucru judecat, invocată de către intimat, prin raportare la susținerea de către contestator a nelegalității Sentinței civile nr. 1202/2014, instanța urmează să o respingă, apreciind că în cauză nu sunt întrunite condițiile impuse de art. 431 Cod pr. Civilă: (VEZI AICI: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN PROCESUL DINTRE CORNEL GALEȘ ȘI FIII ILENEI CIUCULETE. ÎN ZIUA ÎNMORMÂNTĂRII, JUDECĂTORII AU HOTĂRÂT SĂ..)

Nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeași calitate, în temeiul aceleiași cauze și pentru același obiect.

Oricare dintre părți poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluționarea acestuia din urmă.”

Decizia finală a instanței: ”Respinge ca neîntemeiată excepția tardivității formulării contestației. Respinge ca neîntemeiată excepția autorității de lucru judecat. Respinge ca neîntemeiată excepția inadmisibilității contesțatiei la executare. Respinge ca rămasă fără obiect contestația la executare formulată de contestatorul , P P _ AL R”.

De unde a plecat disputa dintre Paul Philippe Al României și Marco Houston

Paul Philippe Al României trebuie să-i plătească 1,8 milioane de lire sterline jurnalistului britanic Marco Houston, conform unei decizii a unei instanțe. În acest sens, un executor judecătoresc a venit la locuința din București a lui Paul Philippe pentru a pune sechestru pe bunuri, dar și pe două conturi bancare ale familiei. (AFLĂ ȘI: GHEORGHE GHEORGHIU A CÂȘTIGAT PROCESUL CU FOSTA IUBITĂ! JUDECĂTORII AU ”CONDAMNAT-O” PE PICTORIȚĂ LA…)

Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie i-a dat dreptate jurnalistului de la publicația Royalty Magazin. Este vorba de bani pe care acesta a susținut că i-a împrumutat  prinţului Paul şi prinţesei Lia, iar aceștia nu i-au înapoiat. Suma pe care Paul trebuie s-o plătească a crescut cu 2,9 milioane de lire sterline, considerate cheltuieli de judecată. Prințul Paul susținea la data respectivă că Marco Houston îi datora, în realitate, bani, adică două milioane de euro, în baza unui contract de împrumut.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)