Prințul Harry a dezvăluit motivul pentru care a părăsit Casa Regală: ”Am făcut ceea ce orice soţ şi tată ar fi făcut”

Publicat: 27/02/2021 | 13:40

La începutul anului 2020, Prințul Harry și Meghan Markle anunțau că se vor retrage de la Casa Regală și vor renunța la titlurile lor. Iar, acum, după un an de la decizia pe care au luat-o, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a vorbit despre motivul pentru care s-a desprins de Casa Regală.

Pe 8 ianuarie, Prințul Harry și soția sa au făcut anunțul potrivit căruia intenționau să renunțe la obligaţiile lor protocolare din cadrul familiei regale. Odată cu desprinderea de Casa Regală, cei doi au renunţat și la alocaţia regală. Mai mult ei trebuie să returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat, mai exact 2,4 milioane de lire sterline, bani cu care a fost renovată reşedinţa lor din Regatul Unit.

Împreună cu băiețelul lor, cei doi s-au mutat în Los Angeles. Într-un interviu TV pentru prezentatorul american James Corden, Prințul Harry a vorbit despre motivele care l-au făcut să ia decizia de a părăsi Casa Regală.

„Era un mediu foarte dificil, aşa cum mulţi au văzut, cred. Ştim cu toţii cum se comportă presa britanică. Şi era pe cale să-mi distrugă sănătatea mintală. Era toxic. Aşa că am făcut ceea ce orice soţ şi tată ar fi făcut – mi-am scos familia de acolo. Dar nu am fugit niciodată. Mă voi pune mereu în slujba altora – este viaţa mea – deci nu contează unde mă aflu în lume, voi face mereu acelaşi lucru”a spus Prințul Harry.

Relaţia lor cu presa britanică a devenit din ce în ce mai tensionată, iar cuplul a intentat procese împotriva mai multor tabloide şi publicaţii. Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au părăsit definitiv Casa Regală, anunţând-o pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei, a anunţat recent Palatul Buckingham.