Prințul Emanuel de Liechtenstein, prima declarație după ce a fost acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs brun din România + Ellie White s-a implicat în scandalul momentului

Publicat: 06/05/2021 | 12:14

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, pe un fond de vânătoare din Covasna, a acceptat să ofere jurnaliștilor de la Blick prima declarație după scandalul izbucnit în România. Mai multe persoane publice printre care se numără și cântăreața Ellie White a răbufnit în urma asasinării celui mai mare urs brun din țara noastră.

Prințul Emanuel de Liechtenstein, prima declarație după acuzațiile grave care i se aduc

Vânătoarea de urși este interzisă în România, dar prințul Emanuel, care trăiește în Austria, unde familia sa are un castel, a beneficiat de o derogare pentru a ucide o femelă ce ar fi atacat anul trecut mai multe ferme. Numai că prințul a ucis, în martie, un mascul care trăia în inima pădurii și care nu se apropiase niciodată de locuințe, după cum susține Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green, au explicat publicațiile internaționale.

“Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus Prințul de Liechtenstein, relatează Mediafax.

Arthur era un trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte. Ancheta deschisă în urma acestui caz care a stârnit multă revoltă în țara noastră a fost relatată și de jurnaliștii de peste hotare. Regele urșilor din România, doborât de un prinț din Liechtenstein”, au scris cei Le Figaro. Publicația franceză notează că două ONG-uri susțin că cel mai mare urs brun din România a fost împușcat de prințul de Liechtenstein în timpul unei partide de vânătoare, iar Garda de Mediu a deschis o anchetă.

Ellie White s-a implicat în scandalul morții lui Arthur

“7.000 de euro costă o viață de urs în România! (…). Pentru mulți dintre noi, 7.000 de euro înseamnă o sumă mare, însă, pentru o viață neprețuită, înseamnă doar dispreț, lăcomie, lipsa de respect față de minunățiile acestei țări și față de viață unui animal care NU a greșit cu nimic altceva decât cu faptul că a existat timp de 17 ani și a avut «nesimțirea» de a fi un exemplar superb! Această «nesimțire» i-a atras moartea, iar moartea a venit sub formă unui mișel de prinț austriac care a cumpărat autorizație de la angajații Guvernului României cu 7000 de euro!!

(…). Să vă fie rușine!!! Tuturor celor care au avut de a face cu această moarte inutilă a unui exemplar de urs care nu a mai fost văzut în țară noastră de ani de zile, un urs care trebuia să ne facă țară mândră că a ales să își trăiască viață aici! În schimb, voi l-ați ucis cu lașitate și v-ați lăcomit la 7. 000 de euro! Nu meritați să ne apărați interesele! Nu meritați să ne respirați aerul și să vă bucurați de minunățiile acestei țări! Eu v-aș exila în Austria, alături de prințul vostru! (…)”, a scris artista pe blogul său.

Citește și: Ellie White, “ploaie” de jigniri la adresa lui Raed Arafat și a altor oficiali: “Jegurilor, suntem doar niște muritori de foame”

România are o populație de circa 6.000 de urși bruni, cea mai mare din Europa, iar în ultimii ani au fost tot mai multe controverse pe tema prezenței lor considerate tot mai invazive”, s-a mai scris în publicația franceză Le Figaro.

Sursa foto: captură video YouTube / PodZilnic