Prințul Charles, mesaj pentru români: ”E o țară care are un loc special în inima mea!”

Publicat: 19/04/2020 | 10:54

Prințul Charles s-a adresat românilor, cărora le-a transmis un mesaj, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște. Prințul și-a început discursul în românește, ”Doamnelor și domnilor”, și a încheiat: ”Hristos a Înviat!” (CITEȘTE ȘI: CE A FĂCUT MEGHAN MARKLE CU PUŢIN TIMP ÎNAINTE CA PRINŢUL CHARLES SĂ FIE DEPISTAT POZITIV: „POATE AŢI MAI VĂZUT SAU AUZIT ASTA, DAR…”)

Prinţul de Wales a evocat, în mesajul său, actuala criză sanitară şi și-a exprimat dorinţa de a reveni în România, dar şi de a se întâlni din nou cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie.

Mesajul prințului Charles pentru români

„Doamnelor şi Domnilor,

Acum, când românii de pretutindeni sărbătoresc Paştele Ortodox, doresc să vă spun cât de mult mă gândesc la dumneavoastră într-unul dintre cele mai sfinte momente ale anului. Paştele este de regulă momentul în care oamenii se adună, se roagă împreună şi reînnoiesc legăturile lor cu comunitatea şi religia din care fac parte. Ştiu că mulţi români din Marea Britanie au sperat să se întoarcă în România de Paşte şi să fie împreună cu familiile şi prietenii lor.

Vezi aici: ORDONANȚA MILITARĂ NR. 10 SCHIMBĂ TOT. CE INTERDICȚII ȘI RESTRICȚII VOR INTRA ÎN VIGOARE DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

În acest an însă, în mijlocul acestei pandemii teribile care ne afectează pe noi toţi, lucrurile normale nu sunt posibile.

Ştiu că este foarte greu pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei care sunt departe de cei dragi.

În acelaşi timp, ştiu că mulţi români din Marea Britanie joacă un rol indispensabil în sistemul naţional de sănătate, în căminele de bătrâni şi în alte roluri-cheie în această criză sanitară fără precedent. Le suntem profund recunoscători şi nu am suficiente cuvinte pentru eforturile lor remarcabile, care sunt apreciate de noi toţi.

Află de aici: Cercetătorii au descoperit un nou simptom de coronavirus! Boala pare să afecteze și creierul! Ce stări îți provoacă

În ceea ce mă priveşte, abia aştept ca la un moment dat, în viitor, să revin în România, o ţară care are un loc atât de special în inima mea, dar şi să mă întâlnesc din nou cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie. Până atunci nu pot decât să vă doresc Paşte Fericit şi să vă spun că sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele.

Hristos a Înviat!”, a fost mesajul Prințului Charles.