Prin ce modalitate are putea fi anulate amenzile colosale, date în baza ordonanțelor militare. Fostul preşedinte CCR: „S-a exagerat, este specific românesc”

Publicat: 17/04/2020 | 21:46

În ultima perioadă amenzile au curs pe bandă rulantă, iar unele dintre ele au fost chiar foarte mari. Astfel, Avocatului Poporului a semnalat la CCR că amenzile pentru încălcarea ordonanţelor militare sunt prea mari raportat la cât câştigă populaţia.

Așadar, amenzile uriașe are putea fi anulate dacă judecătorii Curţii Constituţionale vor da dreptate Avocatului Poporului, pentru că acestea devin neconstituționale. Fostul preşedinte al CCR a declarat că prin aceste amenzi care au fost aplicate „s-a exagerat, este specific românesc.” (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT SE ADRESEAZĂ DIN NOU ROMÂNILOR: „DE PAȘTE MERSUL LA BISERICĂ E INTERZIS PRIN LEGE. TREBUIE SĂ OPRIM DEZASTRUL”)

„Sunt mult prea mari amenzile raportat la câștigul populației, nu cred că populația va putea să le plătească. De unde bani, mai ales în perioada de criză! Pe o parte statul le dă bani oamenilor ca să poată supraviețui, prin șomaj tehnic, pe de alta, le dă amenzi de nu se pot încadra în niciun fel să le plătească”, a spus Augustin Zegrean,  la Digi24.

În cazul în care Avocatul Poporului va avea câștig de cauză, cetățenii ce au primit amenzi extrem de mari le pot contesta în instanță. (VEZI ȘI: CARE ESTE TRATAMENTUL REVOLUȚIONAR ÎN CARE ITALIA ÎȘI PUNE TOATE SPERANȚELE ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI)

„Dacă obiecțiile privind amenzile vor fi declarate de CCR neconstituționale, toate amenzile care se aplică vor fi anulate, pentru că vor fi date în baza unei legi declarate neconstituționale. Pentru asta, cine primește amenzi va trebui să le conteste în justiție dacă crede că nu au fost corect aplicate”, a declarat Augustin Zegrean, potrivit sursei citate.