Primul sucevean diagnosticat cu coronavirus s-a vindecat

Publicat: 03/04/2020 | 16:43

Primul sucevean diagnosticat cu coronavirus s-a vindecat. Bătrânul în vârstă de 71 de ani, din comuna Mălini, primul sucevean diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a fost vindecat și lăsat să plece acasă.

Bărbatul s-a întors din Lombardia, cu autocarul, la data de 28 februarie 2020 și se afla în autoizolare. În cursul zilei de 2 martie 2020, acesta s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și a rămas internat, potrivit ziardesuceava.ro.

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. El a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași. (CITEȘTE ȘI: ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, TUDOR CHIRILĂ CRITICĂ SISTEMUL MEDICAL: ”FAC APEL LA TOATE SPITALELE SĂ SPUNĂ, ÎN AL DOISPREZECELEA CEAS, CARE ESTE ADEVĂRUL”)

Ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că suceveanul a fost infectat cu coronavirus după ce a mers în Italia pentru a se trata de o boală gravă.

445 de infecții cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.183, iar situația medicală este din ce în ce mai îngrijorătoare la nivel național.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 118 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș, au decedat.