Primul șef de stat care a decedat din cauza virusului COVID-19

Publicat: 15/06/2020 | 21:40

Pierre Nkurunziza, președintel statului Burundi, s-a stins din viață pe data de 8 iunie. Cauza oficială a morții acestuia a fost decalrată ca fiind un infarct, însă unele surse medicale, din spitalu unde acesta fost internat, au dezvăluit că președintele a decedat, de fapt, din cauza coronavirusului.

Aceaste informații au fost lasate de publicația DailyMail, care a titrat: „Președintele Burundi devine primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, confirmă medicii, deși oficialii guvernamentali insistă că moartea s-a datorat unui infarct”. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 15 IUNIE. BILANȚUL INFECTĂRILOR A AJUNS LA 22.165. AU FOST RAPORTATE ALTE 166 NOI CAZURI)

Mai mult, o sursă medicală din spitalul Karusi, unde a decedat președintele, a confirmat că acesta avea ”suferințe respiratorii grave” înainte de moartea sa, mai scrie DailyMail.

Coronavirus, cauza reală a decesului?

Ipoteza decesului din cauza coronavirusului se susține prin faptul că și soția acestui a fost internată la sfârșitul luni mai și diagnosticată cu virusul COVID-19. Un document medical văzut de AFP spunea că ea a fost testată pozitiv pentru virus și avea suferințe respiratorii. (VEZI ȘI: CARMEN TĂNASE, DECLARAȚII SUMBRE DESPRE CORONAVIRUS: „CRED CĂ URMEAZĂ CEVA FOARTE RĂU!”)

Mai mult, medicii de la Spitalul universitar Kamenge din Bujumbura au declarat, pentru AFP, că șeful institutului de sănătate publică a solicitat singurul ventilator al spitalului și pe șeful serviciului Terapie Intensivă „în numele Președinției”, luni, 8 iunie, la 10 dimineața.

Pierre Nkurunziza, președintel statului Burundi a fost transportat la spitalul din Karusi imediat după asta, dar a fost prea târziu, pentru că deja decedase, a spus o sursă medicală din Karusi.

Așadar, în urma acestor informații, se poate spune că Pierre Nkurunziza, în vârstă de 55 de ani, este primul șef de stat ce a fost răpus de virusul COVID-19. Decesul a fost anunțat pe 9 iunie și a fost declarată o săptămână de doliu național.