Primul român condamnat pentru terorism se plânge de condițiile din închisoare. “Celule cu igrasie, prezența păduchilor și a ploșnițelor, lipsa apei calde și a…”

Publicat: 04/05/2020 | 23:28

Dragoș Ciupercescu, supranumit “Grenadierul de la Jean Monnet”, după ce a detonat o grenadă în fața liceului unde învățau și fiii premierului, e foarte nemulțumit de regimul de detenție pe care l-a îndurat. Primul român condamnat pentru terorism se plânge, cu lux de amănunte, de condițiile din închisoare. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, mărturisiri uluitoare. (CITEȘTE ȘI: ȘI-A ABANDONAT CARIERA PENTRU A-I SALVA VIAȚA COPILULUI EI, IAR ACUM… AM DESCOPERIT „PARADISUL” FOSTEI PREZENTATOARE DE LA PRIMA TV)

“Grenadierul de la Jean Monnet” a fost eliberat condiționat, în 2016, după ce a ispășit aproximativ 10 ani din pedeapsa de 18 ani de detenție pentru atacul cu grenadă de la prestigiosul liceu în care, la vremea respectivă, învățau și fiii premierului Adrian Năstase. Primul român condamnat pentru terorism la noi în țară a amenințat cu nenumărate acțiuni în instanță închisoarea unde a fost încarcerat. Dragoș Ciupercescu a declarat război Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). (NU RATA: CUM A DEVENIT ROMEO FANTASTICK „REGELE SEXULUI”. „MI SE TRAGE DINTR-O ÎNTÂMPLARE REALĂ. ERAM…”)

Expus la fum de ţigară și ținut fără ventilație?!

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în poesia unor documente ce scot în evidență mărturisirile uluitoare pe care “Grenadierul de la Jean Monnet” le-a făcut în unul dintre procesele pe care le-a deschis în țară și în care se plângea de condițiile din închisoare.

”Grenadierul de la Jean Monnet”  s-a plâns de condițiile din închisoare

”Grenadierul de la Jean Monnet” a susținut că a fost închis în condiții inumane și că a avut de suportat un tratament extrem de dur în penitenciarele în care și-a executat pedeapsa cu închisoarea. (NU RATA: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL PRIMULUI ROMÂN CONDAMNAT PENTRU TERORISM)

”Celule cu igrasie, prezența păduchilor și a ploșnițelor, lipsa apei calde și a căldurii. Lipsa ventilației aerului în anotimpul cald”, sunt doar o parte din problemele pe care ”Grenadierul” de la Jean Monnet le-a reclamat în fața instanței, potrivit documentelor D.A.S.

Mai mult decât atât, Dragoș Ciupercescu s-a plâns și de faptul că a fost expus la fum de ţigară în timp ce era transportat la audieri, și de faptul că nu a putut să comunice online cu soția sa, care locuia în Italia. În plus, acesta a susținut că trebuia să informeze autoritățile despre toţi membrii familiei pe care dorea să îi sune, spunând că i-a fost încălcată confidențialitatea convorbirilor telefonice. (NU RATA: ANDREEA BĂLAN SE PREGĂTEȘTE DE “BĂTĂLIA” ÎN INSTANȚĂ CU GEORGE BURCEA)

Dragoș Ciupercescu, primul român condamnat pentru terorism

”Grenadierul” a furat din depozitul de muniție

În februarie 2007, Dragoş Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de detenţie de către magistrații instanței supreme, sentinţa fiind definitivă. În decembrie 2016, Tribunalul Ilfov a admis, însă, definitiv, solicitarea de liberare condiţionată făcută de „Grenadierul de la Jean Monnet”.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de muniţii al UM 01348 din Bucureşti, şapte grenade de mână defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de muniţie şi 144 de cartuşe calibrul 7,65. (NU RATA: MĂDĂLINA GHENEA S-A ÎMPĂCAT “DE LA DISTANȚĂ” CU MILIARDARUL ITALIAN. DE ZIUA LUI URMEAZĂ SĂ…)

În 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din faţa Liceului „Jean Monnet” din Capitală una dintre grenadele sustrase, rănind cinci elevi şi provocând mai multe pagube. În 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă, pe o alee frecventată din Parcul Cişmigiu, magistraţii militari arătând atunci că, în ambele cazuri, acesta a urmărit uciderea unor persoane prin detonarea muniţiei respective.

Ciupercescu a fost angajat, în perioada 6 ianuarie 1997 – 1 martie 1999, pe baza unui contract, ca militar în cadrul unei unităţi aparţinând Ministerului Apărării, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)