Acasă » Exclusiv » Primul personaj ”decapitat” în Sex-gate-ul de la Ministerul de Interne

Primul personaj ”decapitat” în Sex-gate-ul de la Ministerul de Interne

De: Lucian Căpraru 26/02/2020 | 23:32

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a obținut noi detalii exclusive despre evoluția situației din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după ce o polițistă și-a acuzat superiorul de hărțuire sexuală și șantaj. Este vorba despre schimbări ordonate chiar de către ministrul Marcel Vela, care a şi anunţat anterior, de altfel, că telenovela cu iz amoros din cadrul Direcţiei de Asigurare Logistică Integrată (DALI) nu va rămâne fără consecinţe. (VEZI ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN ”SEXGATE-UL DE LA INTERNE”. MINISTRUL VELA A DECIS SĂ…)

Astfel, surse judiciare afirmă pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA că, recent, fratele înaltului ofiţer acuzat de şantaj şi hărţuire sexuală ar fi fost schimbat din funcţia de conducere pe care o avea la Direcţia de Audit Public Intern (DAPI), respectiv cea de şef Serviciu din cadrul Direcţiei.

Explicația mutării de la vârf

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a dezvăluit, în exclusivitate, „harta familială” din MAI a înaltului ofiţer, respectiv că fratele acestuia lucrează tot în minister, în vreme ce soţia sa activează în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov. Surse avizate ne-au precizat, între timp, că soţia înaltului ofiţer ar fi încadrată la detaşamentul care asigură situaţiile de urgenţă la Palatul Parlamentului.

Mutarea de la vârful structurii MAI ar avea o explicație relativ simplă. În eventualitatea unor verificări privind rularea fondurilor bugetare prin intermediul DALI, de către DAPI, fratele înaltului ofiţer ar fi avut un ascendent asupra celor care ar fi făcut verificări în structura în care lucrează rudele sale, respectiv la Serviciul Hrănire.

Potrivit surselor noastre, în prezent, fratele înaltului ofiţer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj a rămas în structura DAPI ca simplu ofiţer, fără vreo funcţie de conducere. (NU RATA: CINE ÎL ”ACOPERĂ” PE ÎNALTUL OFIȚER DIN INTERNE, ACUZAT CĂ ȘI-A HĂRȚUIT SEXUAL ȘI ȘANTAJAT O SUBALTERNĂ POLIȚISTĂ?!)

Anchetatorii continuă să strângă probe

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

În paralel cu mişcările ministrului de Interne privind întreaga situație, anchetatorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 fac lucrări în dosarul penal format în urma plângerii depuse de fosta subalternă a înaltului ofiţer.

Surse judiciare au confirmat pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că anchetatorii au început colectarea de probe care să stabilească dacă pretinsele infracţiuni s-au petrecut aşa cum susţine partea vătămată sau dacă înaltul ofiţer este „curat”, aşa cum a arătat Corpul de Control al ministerului, care a stabilit, după verificările interne, că situaţia de la DALI, respectiv Serviciul Hrănire, ar fi una „normală”, care nu excede sferelor şi competenţelor profesionale.

În numele tatălui

Sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, relevă şi detalii din trecut, care ar avea legătură cu relațiile familiei înaltului ofiţer cu persoane sus-puse, care au trecut pe la cârma ministerului.

Astfel, afirmă sursele citate, tatăl înaltului ofiţer acuzat de propria subalternă ar fi fost cel care le-a întins „covorul roşu”, pe culoarele MAI, tinerilor din familie. Aceştia nu ar avea studii de specialitate, respectiv ale Academiei de Poliţie sau ale altor instituţii militare.

Mai precis, pe vremea când era cadru activ la Direcţia Generală Logistică, bărbatul ar fi fost prieten la cataramă cu şeful de atunci al acestei structuri, respectiv chestorul de poliţie (r) Matei Stănciuc. Acesta din urmă, mai afirmă sursele citate, ar fi fost inclusiv consilier al fostului ministru de Interne Carmen Dan, în perioada guvernării PSD. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Posturi-cheie la Restaurantul MAI?!

Aceleaşi surse susțin că înaltul ofiţer şi cumnatul acestuia ar fi lucrat în trecutul recent la Restaurantul MAI – Excelsior, unde ofiţerul era şef de local, iar cumnatul său, şef al Biroului Hrănire, practic actuala funcţie a înaltului ofiţer.

Totul s-ar fi petrecut în perioada 2009-2010, când cumnatul înaltului ofiţer ar fi fost preluat din sectorul agenţilor de poliţie care se ocupau cu gestionarea alimentelor în cadrul Serviciului Hrănire, implicit şi în cadrul Restaurantului MAI – Excelsior.

Aceleaşi surse mai susțin că cei doi ar fi fost responsabili cu organizarea seratelor la care ar fi luat parte Gabriel Oprea – pe vremea când era ministru – la Restaurantul MAI – Excelsior. Sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, afirmă că ofițerii se îngrijeau ca prezenţa mai-marilor ministerului să fie gestionată cum se cuvine de angajaţii localului, astfel încât mulţumirea oaspeților să fie pe măsura aşteptărilor.  (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Marea familie din MAI

Mergând pe firul anchetei, în paralel cu investigaţia penală, Departamentul de Anchete Speciale (D.A.S.) al CANCAN.RO a aflat care ar fi încrengătura relaţională din jurul ofițerului acuzat.

Astfel, potrivit surselor DAS, categoria A, se pare că înaltul ofițer – care lucrează în cadrul Biroului Hrănire din Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI) din MAI – l-ar avea ca şef direct chiar pe cumnatul său. Mai precis, este vorba despre soţul surorii sale.

O altă rudă aparent „strategic” plasată în structura aparatului MAI ar fi fratele superiorului poliţistei, ofiţer în cadrul Direcţiei de Audit Public Intern din Minister. Acesta ar fi fost împuternicit în cadrul unui serviciu care se ocupă cu verificarea cheltuirii fondurilor europene din MAI. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Iar a treia rudă care are contract cu MAI ar fi chiar soţia înaltului ofițer. Femeia ar lucra ca subofiţer în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

Istoria Sexgate-ului de la Interne

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

În 7 noiembrie 2019, o angajată a Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, iar, în el, angajata descrie în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le califică prin prisma acuzaţiilor menţionate.

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, povesteşte aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor.

Angajata de la Interne mai povesteşte, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metoda nu i-a cedat, mai notează angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-opt ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

Ar fi cedat de frica pierderii locului de muncă

În plângerea sa, femeia povesteşte că ar fi fost ameninţată voalat de către înaltul ofițer de la Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI). Polițista a scris că bărbatul ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Femeia mai arată că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile.

După această perioadă, continuă angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova. În acest context, continuă subalterna, a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-a dat seama că a fost păcălită, după ce a dat curs solicitărilor acestuia. (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Amenințată cu divulgarea unor înregistrări intime

În plângere, polițista mai notează că, după momentul în care a încheiat orice relaţie cu superiorul său, acesta nu a vrut să accepte că ea nu mai doreşte să dea curs niciunei solicitări de-ale sale. Atunci, scrie ea, ar fi început acţiunile de şantaj. Înaltul ofițer i-ar fi spus în repetate rânduri că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât la locul de muncă, respectiv, colegilor şi personalului, dar şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului, dar foarte rar.

Polițista spune că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca aproape zilnic acesta să îi creeze situaţii jenante atât ei personal, cât şi faţă de colegii săi. Mai mult decât atât, mai notează angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său.

Astfel, imaginea femeii în familie, dar şi în faţa colegilor săi, s-ar fi deteriorat şi, totodată, ar fi avut de suferit si starea sa psihică, potrivit celor notate de angajata MAI în documentul intrat în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Ministerul de Interne confirmă existența plângerii penale și susține că a luat măsuri

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației de fapt și aflarea adevărului. Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință.

De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, ne-au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ireal cât costă să naști natural în America! Elle a publicat facturile primite de la spital: „Nu mă așteptam la atât de mult”
Ireal cât costă să naști natural în America! Elle a publicat facturile primite de la...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
De ce sunt pomi fructiferi care înfloresc, dar nu fac și fructe. Explicația e simplă
De ce sunt pomi fructiferi care înfloresc, dar nu fac și fructe. Explicația e simplă
Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit de savuroasă
Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp de 13 ani
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
Joe Biden, declarații bizare despre unchiul său, Ambrose Finnegan: „A fost mâncat de CANIBALI...”
Joe Biden, declarații bizare despre unchiul său, Ambrose Finnegan: „A fost mâncat de CANIBALI...”
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Mellina s-a confruntat cu probleme mari de sănătate. A fost la un pas de anorexie. Cum s-a vindecat după ce a mers la o mănăstire
Mellina s-a confruntat cu probleme mari de sănătate. A fost la un pas de anorexie....
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!