Primul personaj ”decapitat” în Sex-gate-ul de la Ministerul de Interne

Publicat: 26/02/2020 | 23:32

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a obținut noi detalii exclusive despre evoluția situației din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după ce o polițistă și-a acuzat superiorul de hărțuire sexuală și șantaj. Este vorba despre schimbări ordonate chiar de către ministrul Marcel Vela, care a şi anunţat anterior, de altfel, că telenovela cu iz amoros din cadrul Direcţiei de Asigurare Logistică Integrată (DALI) nu va rămâne fără consecinţe. (VEZI ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN ”SEXGATE-UL DE LA INTERNE”. MINISTRUL VELA A DECIS SĂ…)

Astfel, surse judiciare afirmă pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA că, recent, fratele înaltului ofiţer acuzat de şantaj şi hărţuire sexuală ar fi fost schimbat din funcţia de conducere pe care o avea la Direcţia de Audit Public Intern (DAPI), respectiv cea de şef Serviciu din cadrul Direcţiei.

Explicația mutării de la vârf

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a dezvăluit, în exclusivitate, „harta familială” din MAI a înaltului ofiţer, respectiv că fratele acestuia lucrează tot în minister, în vreme ce soţia sa activează în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov. Surse avizate ne-au precizat, între timp, că soţia înaltului ofiţer ar fi încadrată la detaşamentul care asigură situaţiile de urgenţă la Palatul Parlamentului.

Mutarea de la vârful structurii MAI ar avea o explicație relativ simplă. În eventualitatea unor verificări privind rularea fondurilor bugetare prin intermediul DALI, de către DAPI, fratele înaltului ofiţer ar fi avut un ascendent asupra celor care ar fi făcut verificări în structura în care lucrează rudele sale, respectiv la Serviciul Hrănire.

Potrivit surselor noastre, în prezent, fratele înaltului ofiţer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj a rămas în structura DAPI ca simplu ofiţer, fără vreo funcţie de conducere. (NU RATA: CINE ÎL ”ACOPERĂ” PE ÎNALTUL OFIȚER DIN INTERNE, ACUZAT CĂ ȘI-A HĂRȚUIT SEXUAL ȘI ȘANTAJAT O SUBALTERNĂ POLIȚISTĂ?!)

Anchetatorii continuă să strângă probe

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

În paralel cu mişcările ministrului de Interne privind întreaga situație, anchetatorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 fac lucrări în dosarul penal format în urma plângerii depuse de fosta subalternă a înaltului ofiţer.

Surse judiciare au confirmat pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că anchetatorii au început colectarea de probe care să stabilească dacă pretinsele infracţiuni s-au petrecut aşa cum susţine partea vătămată sau dacă înaltul ofiţer este „curat”, aşa cum a arătat Corpul de Control al ministerului, care a stabilit, după verificările interne, că situaţia de la DALI, respectiv Serviciul Hrănire, ar fi una „normală”, care nu excede sferelor şi competenţelor profesionale.

În numele tatălui

Sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, relevă şi detalii din trecut, care ar avea legătură cu relațiile familiei înaltului ofiţer cu persoane sus-puse, care au trecut pe la cârma ministerului.

Astfel, afirmă sursele citate, tatăl înaltului ofiţer acuzat de propria subalternă ar fi fost cel care le-a întins „covorul roşu”, pe culoarele MAI, tinerilor din familie. Aceştia nu ar avea studii de specialitate, respectiv ale Academiei de Poliţie sau ale altor instituţii militare.

Mai precis, pe vremea când era cadru activ la Direcţia Generală Logistică, bărbatul ar fi fost prieten la cataramă cu şeful de atunci al acestei structuri, respectiv chestorul de poliţie (r) Matei Stănciuc. Acesta din urmă, mai afirmă sursele citate, ar fi fost inclusiv consilier al fostului ministru de Interne Carmen Dan, în perioada guvernării PSD. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Posturi-cheie la Restaurantul MAI?!

Aceleaşi surse susțin că înaltul ofiţer şi cumnatul acestuia ar fi lucrat în trecutul recent la Restaurantul MAI – Excelsior, unde ofiţerul era şef de local, iar cumnatul său, şef al Biroului Hrănire, practic actuala funcţie a înaltului ofiţer.

Totul s-ar fi petrecut în perioada 2009-2010, când cumnatul înaltului ofiţer ar fi fost preluat din sectorul agenţilor de poliţie care se ocupau cu gestionarea alimentelor în cadrul Serviciului Hrănire, implicit şi în cadrul Restaurantului MAI – Excelsior.

Aceleaşi surse mai susțin că cei doi ar fi fost responsabili cu organizarea seratelor la care ar fi luat parte Gabriel Oprea – pe vremea când era ministru – la Restaurantul MAI – Excelsior. Sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, afirmă că ofițerii se îngrijeau ca prezenţa mai-marilor ministerului să fie gestionată cum se cuvine de angajaţii localului, astfel încât mulţumirea oaspeților să fie pe măsura aşteptărilor.  (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Marea familie din MAI

Mergând pe firul anchetei, în paralel cu investigaţia penală, Departamentul de Anchete Speciale (D.A.S.) al CANCAN.RO a aflat care ar fi încrengătura relaţională din jurul ofițerului acuzat.

Astfel, potrivit surselor DAS, categoria A, se pare că înaltul ofițer – care lucrează în cadrul Biroului Hrănire din Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI) din MAI – l-ar avea ca şef direct chiar pe cumnatul său. Mai precis, este vorba despre soţul surorii sale.

O altă rudă aparent „strategic” plasată în structura aparatului MAI ar fi fratele superiorului poliţistei, ofiţer în cadrul Direcţiei de Audit Public Intern din Minister. Acesta ar fi fost împuternicit în cadrul unui serviciu care se ocupă cu verificarea cheltuirii fondurilor europene din MAI. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Iar a treia rudă care are contract cu MAI ar fi chiar soţia înaltului ofițer. Femeia ar lucra ca subofiţer în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

Istoria Sexgate-ului de la Interne

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

În 7 noiembrie 2019, o angajată a Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, iar, în el, angajata descrie în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le califică prin prisma acuzaţiilor menţionate.

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, povesteşte aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor.

Angajata de la Interne mai povesteşte, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metoda nu i-a cedat, mai notează angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-opt ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

Ar fi cedat de frica pierderii locului de muncă

În plângerea sa, femeia povesteşte că ar fi fost ameninţată voalat de către înaltul ofițer de la Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI). Polițista a scris că bărbatul ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Femeia mai arată că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile.

După această perioadă, continuă angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova. În acest context, continuă subalterna, a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-a dat seama că a fost păcălită, după ce a dat curs solicitărilor acestuia. (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Amenințată cu divulgarea unor înregistrări intime

În plângere, polițista mai notează că, după momentul în care a încheiat orice relaţie cu superiorul său, acesta nu a vrut să accepte că ea nu mai doreşte să dea curs niciunei solicitări de-ale sale. Atunci, scrie ea, ar fi început acţiunile de şantaj. Înaltul ofițer i-ar fi spus în repetate rânduri că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât la locul de muncă, respectiv, colegilor şi personalului, dar şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului, dar foarte rar.

Polițista spune că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca aproape zilnic acesta să îi creeze situaţii jenante atât ei personal, cât şi faţă de colegii săi. Mai mult decât atât, mai notează angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său.

Astfel, imaginea femeii în familie, dar şi în faţa colegilor săi, s-ar fi deteriorat şi, totodată, ar fi avut de suferit si starea sa psihică, potrivit celor notate de angajata MAI în documentul intrat în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Ministerul de Interne confirmă existența plângerii penale și susține că a luat măsuri

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației de fapt și aflarea adevărului. Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință.

De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, ne-au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)