Primul medic din ”Spitalul morții” care s-a vindecat de COVID-19 revine la muncă: ”Îndemn pacienții să facă la fel!”

Publicat: 02/04/2020 | 14:28

Olguța Sturdza, medic infecționist la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul morții, cum a fost denumit, este primul pacinet care s-a vindecat de COVID-19. A făcut două teste, ambele ieșite negative, iar edicul este decis să revnă pe barricade.

Este pregătită să intre în gardă chiar din această seară, când ar intra în gardă pe secția Medicală. „Sper să fiu de folos, să ajut cât mai mulți pacienți. Am fost foarte mâhnită când am văzut că erau pacienți foarte mulți, iar colegii rămași nu mai făceau față. Am păstrat permanent legătura telefonic cu colegii mei și am încercat să ajut cât de mult am putut”, a spus medicul, pentru monitorulsv.ro.

LOVITURĂ LA ”SPITALUL MORȚII” DIN SUCEAVA: NOUL MANAGER A DEMISIONAT!

Olguța Sturdza s-a îmbolnăvit pe 17 martie, iar testul pe care l-a făcut a arătat că este infectată cu virusul ucigaș. A fost initial internată, începând și tratamentul, pe care apoi l-a continuat acasă, la autoizolare. A făcut-o pentru a lăsa un pat liber în spital care să fie ocupat de un pacient grav bolnav.

„În primele zile a fost mai greu, dar după 5-7 zile de tratament încep să se vadă îmbunătățirile. Am vrut să mă vindec, am gândit mereu pozitiv și îndemn pacienții să facă la fel”, spune medicul.

GRAVIDĂ DIN SUCEAVA, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE: ”PARCĂ SUNTEM CIUMAȚII ȚĂRII! AȘA SUNTEM PRIVIȚI”

Despre situația de la unitatea medical din Suceava? „Spitalul Suceava este unul de elită, foarte bine dotat și cu personal medical competent, cu foarte buni profesioniști. Sunt optimistă, cred că ne vom redresa și vom fi din nou fruntea. A fost o perioadă nefericită, dar avem resurse să revenim și să ne luptăm cu boala, să avem tot mai mulți pacienți vindecați. Suntem conștienți că vor fi și cazuri severe, dar suntem aici și vom lupta cu toate forțele pentru pacienții noștri”, a încheiat Olguța Sturdza.