Primul pacient cu noua tulpină de coronavirus în România. Cum se simte femeia infectată

Publicat: 09/01/2021 | 22:10

O femeie, care nu a călătorit în străinătate, este primul caz de persoană infectată cu noua tulpină de coronavirus! Ea este din Giurgiu, unde acum este alertă maximă. Cum se simte pacienta 0?

Tânăra dintr-o comună din județul Giurgiu nu este internată în spital! Are simptome ușoare și se tratează acasă. Membrii familiei fetei de 27 de ani au făcut teste. Și copilul tinerei a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Femeia nu a călătorit în afară țării și nici măcar în afară localității. ”Asta înseamnă că a fost infectată de altcineva și că virusul circulă de ceva vreme în România”, a explicat Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, scrie antena3.ro.

Primul pacient cu noua tulpină de coronavirus în România. Cum se simte femeia infectată

Potrivit autorităților, tânăra s-a prezentat împreună cu copilul în data de 03.01.2021, la camera de gardă de la UPU din cadrul Institutului Matei Balș, cu simptome minime. Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar în data de 04.01.2021, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2. ”Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare. Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor”, a transmis Ministerul Sănătății.